Avantajele utilizarii panourilor solare

Panourile solare sunt din ce in ce mai utilizate si in tara noastra, acest lucru putand fi observat extrem de usor daca ne uitam pe acoperisurile caselor din jurul nostru. Cu toate ca panourile solare nu sunt utilizate la fel de mult ca in alte tari dezvoltate se poate spune ca in tara noastra trendul este in crestere. Acest lucru este absolut normal avand in vedere ca panourile solare vor fi cea mai importanta sursa energetica in viitor. Avand in vedere acest lucru, in cadrul acestui articol voi prezenta cateva dintre cele mai importante avantaje oferite de catre utilizarea diverselor tipuri de panouri solare:

 • Independenta energetica si termica pe care o ofera panourile solare este cel mai important avantaj oferit de catre utilizarea panourilor solare.
 • Posibilitatea de a putea achizitiona o casa intr-o zona in care nu a ajuns curentul electric sau gazele naturale este un alt motiv pentru care panourile solare sunt din ce in ce mai utilizate. Prin utilizarea panourilor solare trebuie sa iti faci griji doar pentru ce tipuri de perdele pentru bucatarie vei utiliza la casa pe care o achizitionezi. Producerea energiei electrice si termice trebuie lasata in grija panourilor solare utilizate.
 • Utilizarea panourilor solare reprezinta si o investitie foarte buna din punct de vedere financiar, acest lucru fiind un alt motiv foarte bine intemeiat pentru care trebuie utilizate panourile solare. Chiar daca in primii ani pare ca ai dat banii degeaba pe panourile solare, acestea isi dovedesc rentabilitatea in 3-5 ani, inf functie de zona in care sunt amplasate.
 • Nu doar din punct de vedere financiar este rentabila utilizarea panourilor solare ci si din punct de vedere a protejarii mediului inconjurator. Acesta este sufocat pe zi ce trece de poluarea pe care noi, oamenii o producem. Prin utilizarea panourilor solare poluarea scade cu cateva procente, lucru care cu siguranta este benefic pentru mediul in care traim.

In concluzie, panourile solare reprezinta viitorul motiv pentru care acestea trebuie utilizate la scara cat mai larga inca din acest moment.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

3 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Foarte utile aceste panouri solare.

 2. Am si eu o matusa la tara care a montat un panou solar micut. Nu stiu cum e cu el iarna, dar vara am inteles ca nu are nevoie de alta sursa de apa calda. Stiu ca nu sunt tocmai ieftine, dar sunt o investitie buna.

 3. viatainculori Ioana Radu spune:

  Si noi planuim sa ne luam panouri solare. Avem acum niste prieteni care locuiesc la bloc si si-au montat cateva panouri pe balcon si-s chiar incantati de investitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: