Sterilizator uv apă- investiție pentru sănătate

În ultimul timp toată lumea a devenit preocupată de a duce o viață sănătoasă, prin alimentație, prin cât mai multă mișcare în aer liber, prin purificare, energizare, dar foarte puțini dintre noi acordăm atenția cuvenită apei pe care o consumăm, apa care până la urmă ne compune(creier 75 %, plămani 80 %, inimă 79 %, splină 75 %, rinichi 82 %, sânge 83 %, mușchi 75 %,oase 22 %).

După aer, apa este următorul element vital pentru a supraviețui, iar de calitatea acesteia depinde în mare măsură calitatea vieții noastre. Mulți dintre noi consideră că sunt scutiți de neplăcerile consumului unei ape impure dacă folosesc apa îmbuteliată în Pet-uri și nu de puține ori mi-e dat să văd oameni aprovizionându-se cu baxuri întregi de apă, așa zisă potabilă, pe care o folosesc chiar și la gătit, însă puțini știu că acestea sunt nocive. V-ați gândit la miza pe care o are industia apei îmbuteliate în pet-uri, fiind considerată și afacerea secolului? Dar nu acesta este scopul meu aici, de a face anti- reclamă apei îmbuteliate. După cum bine știm, nici apa de la robinet nu este o sursă sigură, conținând de cele mai multe ori microorganisme, paraziți sau substanțe care, prin număr sau concentrație, pot constitui un pericol pentru sănătatea umană. Pe bună dretate ne punem întrebarea: “ atunci, ce apă folosim?”

Un sterilizator uv vine și combate toate aceste pericole, acesta iradiază compușii răufăcători cu raze ultraviolete iar apa rezultată este 100% sigură din punct de vedere bacteriologic, generând în mod natural, fără utilizarea de substanțe chimice, apa curată.

Care sunt avantajele unui sterilizator uv:

-Elimină bacteriile, virușii, algele și fungii prin tratarea apei cu ajutorul razelor utraviolete;
-Înlocuiesc cu succes tratarea apei cu substanțe chimice reziduale precum Clorul, înlăturând mirosul și gustul acestuia;
-Realizează dezinfectarea apei instantaneu fără substanțe chimice;
-Sunt ecologice, naturale și protective cu mediul;
-Costuri reduse la consumabile .

De ce e mai bine să folosim apa proaspăt filtrată

-Un filtru uv apa opune rezistență la substanțe chimice și bacteriologice, viruși și alți agenți contaminanți, după cum urmează:

 •  Ultrafiltrare 0.0001 microni (virușii au dimensiuni cuprinse între 0,02 și 0,4 microni iar bacteriile au dimensiuni cuprinse între 1 și 4 microni.)
 •  Filtru din Polipropilenă pentru sedimente (5 microni)
 • Filtru de Carbon pentru clor,bacterii și pesticide
 •  Filtru din Polipropilenă pentru rugină și nisip (1 micron)
 •  Filtru pentru îmbunătățirea gustului și mirosului apei
 • Filtru pentru concentrațiile de Cupru, Plumb, Sodiu, Bariu, Crom, Aminoacizi, Amoniac

-Apa filtrată este mereu proaspătă.
-Prin investiția într-un filtru uv apă instalat direct la sursa de apă din locuință, obținem o apă sănătoasă și suntem siguri de proveniența și prospețimea acesteia.

Iată care ar putea fi și principalele afecțiuni cauzate de prezența substanțelor nocive în apă:

sterilizator uv apa

Dotarea cu un sterilizator uv apa este necesară în majoritatea locațiilor, începând cu propria locuintă dar și în industria farmaceutică, alimentară, electronică, spitale, ape de foraj, acvarii, laboratoare, ape ale sistemelor de alimentare cu apa potabilă din localități, case rezidențiale, restaurante și multe altele.

Nu uitați că cei mai sensibili la bacterii și viruși sunt copii și nicio investiție nu ar trebui să ne pară prea mare pentru sănătatea lor dar și a noastră a tuturor.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

13 Comments

 1. viatainculori Mirela Marin spune:

  Interesat și util articol, felicitări!
  Preocuparea ca preocuparea, a început să ne ”pătrundă” dar important este să trecem și la fapte.
  eu am luat măsuri și mi-am instalat un aparat de dedurizare, tratare etc a apei.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Un aparat care nu ar trebui sa lipseasca din casa noastra.

 3. viatainculori coco spune:

  chiar ai reusit sa ma pui pe ganduri sa stii!

 4. Ceva ce nu stiam: ca prezenta clorului in apa de baut poate duce la infertilitate. Mie imi place sa cred ca apa din put e curata, dar nu am mai testat-o de ani de zile, deci probabil ca ma mint singura.

 5. viatainculori paula sosoi spune:

  Stiu ca sterilizatoarele cu UV sunt foarte folosite in spitale si ca ar fi si o varianta travel size pe care o poti folosi 😉

 6. viatainculori Ioana Radu spune:

  De cand locuiesc in Suedia consum numai apa de la robinet si e foarte ok la gust, exact ca apa de izvor de la noi din tara. Cand o sa ne intoarcem in Romania o sa vreau sa gasesc o solutie care sa ma ajute sa consum apa de la robinet, asa cum este sterilizatorul de care spui si tu, pentru ca nu mai sunt dispusa sa cumpar tot timpul sticle de apa si sa umplu planeta de o multime de sticle de plastic. Ideea de baza e sa ajung sa nu mai am atat de mult gunoi, sa protejez cat de cat zona in care locuiesc.

 7. viatainculori Mihaela spune:

  Eu nu mai beau apa de la robinet de ani buni fiindca acum vreo 15 ani am facut toata familia dezinterie din cauza apei si de atunci nu ma mai ating de ea, folosesc doar apa imbuteliata chiar daca ies mai scump.

 8. Eu beau apa de obicei imbuteliata, dar pentru mancare o folosim pe cea de la robinet….speram sa fie „comestibila”

 9. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  un sterlizator trebuie sa cumpar si eu neaparat

 10. Sper sa achiziționez și eu unul, cât de curând.

 11. viatainculori Urban Story spune:

  Si parintii mei doresc un filtru. Nu stiu multe detalii, dar am aflat lucruri interesante de la tine

 12. viatainculori Rokolla spune:

  Eu nu beau apa de la canal, dar gătesc cu ea. Știu ca se afla tot felul de tâmpenii in ea și poate ar trebui sa folosesc și eu un astfel de filtru

 13. Si eu am nevoie neaparat de un astfel de filtru. Apa noastra nu e deloc ok la gust si m-am cam saturat sa dau banii pe apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares