Aleea cu licurici – Kristin Hannah ( scurt rezumat)

Pe Kristin Hannah am descoperit-o pentru prima dată prin intermediul romanului “ Privighetoarea”, și fiindcă mi-a plăcut extrem de mult, mi-am dorit să mai citesc și alte romane scrise de ea. În felul acesta am ajuns la “ Aleea cu licurici” , despre care urmează să vă las un scurt rezumat și păreri.
„Aleea cu licurici” este un roman despre prietenie, despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, și …pierdere
Cele două adolescente, Kate Mularkey și Tully Hart s-au întâlnit întâmplător în vara anului 1974, dar la momentul potrivit, exact atunci când fiecare dintre ele se simțea singură și neînțeleasă, și fiecare dintre ele tânjea după o prietenie.

Tully Hart fusese abandonată de mama ei, Could, de nenumărate ori și era crescută de bunica. De fiecare dată când aceasta venea să o ia cu ea, trăia cu speranța că nu o va mai părăsi, dar nu se întâmplă așa, niciodata. Could era dependenă de droguri, mereu se întorcea la viața ei, nu era capabilă să o crească pe Tully, iar din acest motiv, Tully nici nu își putea face pieteni, fiindu-i rușine dacă cineva ar putea să afle acest lucru.

Kate Mularkey trăia într-o familie unită, iubitoare, dar cu o mamă care îi punea prea multe restricții din dorința de a o proteja fără să-i poată înțelege trăirile de adolescentă. Din acest motiv, ajuge să se izoleze de colegele ei, să devină o singuratică, tânjind mereu după o prietenie, având nevoie de cineva cu care să împartă bucuriile, frământările și întrebările cu care se confruntă adolescenții.

Când Thully se mută pe stradă ei, stradă numită „Aleea cu licurici”, locuind chiar peste drum de casa lor, Kate își dorea cu ardore să devină prietene, admirând-o pentru felul cum se îmbrăca, pentru cum se comporta și pentru că devenise rapid cea mai populară fată din liceu. Totuși Thully, părea să nu o observe, să o țină la distanță, până într-o noapte când aceasta are parte de o experiență neplăcută cu un băiat care profitase de ea. Din acel moment cele două se apropie, Thully avea nevoie disperată de cineva  pe umărul căruia să plângă, să o asculte și să nu o judece,  promițându-și să rămână prietene pe vecie. Pe parcurs, familia lui Kate află adevărul despre mama lui Thully și aceștia o vor trata ca pe un membru al familiei lor. Cele două adolescente încep să țeasă visuri împreună , vor să devină reporteri de succes. În timp ce Thully își urmează drumul spre țelul propus și devine un reporter de succes, Kate o urma ,dându-și seamă totuși că nu este lucrul pe care și-l dorește. Cel mai ascuns vis al ei era să se îndrăgostească, să aibă o famile, un soț și copii și tot ceeaa ce i se părea atrăgător pe când avea 14 ani, acum nimic nu o mai interesa din toate astea. În îndeplinirea visului ei apare Johhny, noul ei șef de la locul de muncă, de care se îndrăgostește, ascunzându-și bine sentimentele fără să le împărtășească decât mult mai traziu, prietenei sale cele mai bune, dar acesta părea și el fascinat ca toată lumea, tot de faimoasa Thully, și chiar reușește să aibă o aventură de o noapte înainte ca aceasta să afle despre sentimentele lui Kate pentru el. Acest lucru o va face suspicioasă pe Kate de multe ori pe parcursul căsnicie lor, în ciuda dragostei pe care Johhny i-o arată, de multe ori acuzând-o mai în glumă, mai în serios, că vrea să îi fure familia. Thully ajunge pe cele mai înalte culmi ale succesului, e adulată, putred de bogată, avea lumea la  picioare dar….. singură. Tânjea după familia pe care o avea Kate, încerca  să și-o apropie cât mai mult pe fiica acesteia, Marah, și chiar reușește, aceasta ajungând să-și urască mama și s-o idolatrizeze pe Thully, lucru care de multe ori o va înfuria și răni pe Kate.

Pentru cele două prietene viața începe să se complice, apar certuri, promisiuni, secrete și trădări.
De multe ori am fost furioasă pe ele, pe Thully în special, considerând-o o profitoare, considerând că se infiltra mai mult decât îi este permis în familia celor doi, ajungând să cred că într-adevăr Kate o acuza pe bună dreptate “că dorește să-i fure familia”. Dar, așa era Tuhhly, ea dorea să ajute în felul știut de ea, de multe ori cu forța, ajungând să rănească persoanele dragi din jurul ei.

Vor reuși cele două să-și păstreze promisiunea făcută una alteia de a rămâne prietene pe vecie?
Va reuși Thully să aibă și ea parte de o familie frumoasă ca a lui Kate?
Va exista un preț pentru toate acestea? Care va fi acela?
Rămâne să descoperiți citind această carte pe care o găsiți pe libris.ro.

P.S.  Și pentru că am văzut că tot se poartă “ citatul preferat”, eu am două din această carte :

Primul, referitor la Thully : „Ce rost avea să pună lumea pe jar, dacă privea flăcările de una singură”.

Si ce de-al doilea, ruga lui Kate referitoar la fiica ei: ” Te rog, Doamne, lasă-mă să îmbătrânesc îndeajuns, pentru ca într-o zi să fim prietene … ” 

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

14 Comments

 1. aia cu citatul preferat e aluzie la mine? Ca si eu o am. Inainte puneam foarte multe citate. Acum aleg doar doua trei care imi plac mai mult si din ele imi aleg n preferat pentru ca mi-am facut un fisier special in care imi notez citatele.

 2. viatainculori viatainculori spune:

  Ha, ha… nu e o aluzie rautacioasa, intr-adevar am vazut si la tine, dar mi-a placut ideea pentru ca de multe ori gasesc in carti replici, citate care imi plac.

 3. ce-mi place ruga lui Kate! Chiar pare o carte sensibila si interesanta! am tot cititc recenzii ale cartilor scrise de aceasta autoare si mi-au starnit interesul

 4. viatainculori coco spune:

  chiar as vrea sa citesc aceasta carte, imi place subiectul, despre prietenie numai de bine totusi! este un subiect delicat, cine are prieteni buni sa aiba grija lor!

 5. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Imi place titlul acestei carti, multumesc pentru recenzie.

 6. Mi se pare o carte cu un subiect placut si chiar as vrea sa aflu finalul,

 7. viatainculori Emilia spune:

  Eu vreau sa citesc Privighetoarea de la aceasta autoare. Am auzit numai pareri bune si chiar sper ca va fi o lectura placuta si pentru mine.

 8. viatainculori Mihaela Curea spune:

  A fost una dintre cele mai frumoase carti citite. Subiectul din Aleea cu Licurici este bine ales, iar Kristin Hannah a stiut cum sa ne tina cu sufletul la gura. O recomand tuturor, e o carte minunata si extrem de bine scrisa.

 9. Mereu cumpar de pe site ul celor de la libris, mo se pare ca au cele mai bune oferte.

 10. Superbă cartea și primul tău citat preferat mi-a mers la suflet.

 11. Asta o citesc eu acum. Inceputul e promitator.

 12. viatainculori Rokolla spune:

  Gasesc interesanta aceasta carte. Recenzia ta m-a convins s-o citesc si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: