“ Lichidul de aur” folosit în cosmeticele Apidava

Da, așa mai este denumită mierea de albine, “lichidul de aur”, datorită efectelor sale extraordinare pe care le are asupra frumuseții și sănătății pielii. Mierea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri de către femei pentru înfrumusețarea și sănătatea pielii. Legendare sunt băile și măștile Cleopatrei, în care mierea de albine era secretul frumuseții sale. Odată ce industria cosmetică a început să evolueze, preocuparea chimiștilor din acest domeniu a fost să integreze mierea în cât mai multe produse cosmetice, cunoscându-se deja propietatile acesteia de hidratarea pielii, elasticitate și strălucirea ei, dar și a proprietăților antiseptice, antibacteriene, calmante, și regenerare a țesuturilor. Nici Apidava nu s-a lăsat mai prejos, ci a creat o linie de produse cosmetice dintre cele mai bune, toate pe bază de ingrediente apicole pure. Toate aceste produse destinate pielii conțin produse apicole într-o concentrație foarte mare. Complexul de miere, ceară de albine, propolis, și lăptisor de matcă, incorporate în grăsimi vegetale oferă hidratarea și îngrijirea naturală de care pielea are nevoie în fiecare zi.

Astăzi, însă, vă voi vorbi despre cele două produse pe care le folosesc eu și pe care le-am primit spre testare prin amabilitatea celor de la Brandercosmetice Apidava

Crema nutritivă de mâini cu miere, propolis și ceară de albine

Este crema de care m-am îndrăgostit, dar nu subit, ci în urma unei experiențe în care mierea mi-a fost de mare ajutor. În urma unei căzături, am căpătat o rană tare urâtă la picior, iar după ce am dezimfectat rana, pur și simplu am aplicat un strat de miere de albine (tot de la Apidava), ceea ce a făcut ca rana să se vindece foarte repede. Deci, și produsele cosmetice trebuie să fie și ele „wow”, mi-am zis.

Aceasa cremă nutritivă de mâini, este un tratament special conceput pe bază de ingrediente 100% naturale, ambalată într-o cutie de plastic 50 ml, are un miros plăcut de care nu te saturi să îl adulmeci, este cremoasă, densă, și ai nevoie de o cantitate destul de mică pentru a fi folosită în hidratarea mâinilor. Amestecul nutritiv și catifelat se datorează proprietătilor hidratante ale mierii la nivel epitelial, care împreună cu propolisul și ceara de albine vor acționa ca o barieră protectoare și cu rol antibacterian la nivelul pielii împotrivă factorilor externi. Vei obseva încă de la prima utilizare cum pielea rămâne hidratată și catifelată, simțindu-ți totodată mâinile protejate. Chiar dacă este o cremă pentru mâini, eu o mai folosesc și pentru picioare atunci când simt pielea că este mai uscată, mi se pare mult mai eficientă decât alte creme.

Săpunul vegetal cu miere şi ulei de lavandă

A fost o altă surpriză plăcută, mai ales că eu ador lavanda și nici că se putea un răsfăț mai bun pentru simțul meu olfactiv dar și tctil. Acesta face parte dintr-o gamă specială de săpunuri fabricate în Franța „Savon vegetal au Miel” bazate exclusiv pe grăsimi vegetale (Palmier, Shea și Nucă de Cocoș) imbogătite cu miere. Forma sa hexagonală, culoarea și mirosul lavandei, inscripția de pe el, chiar te duce cu gândul la ținutul lavandei și al bunului gust francez. După cum se știe, lavanda are proprietăti anti-inflamatoare și de regenerare a țesuturilor, dar și o aromă deosebită și relaxantă, tonifică și revitalizează, și este utilă pentru toate tipurile de probleme ale pielii cum ar fi abcese, acnee, ten gras, arsuri, arsuri solare, răni, ea reduce sau minimalizează cicatricile. Primul lucru plăcut care mi se întâmplă atunci când folosesc acest săpun, este miosul delicat de lavandă. Nu face spumă abundentă dar suficientă pentu a curata mâinile frumos și delicat. Simți că pielea rămâne curată și catifelată, dându-ți o senzație tare plăcută. Eu cel mai bine mă împac cu săpunurile solide, iar acesta este chiar pe măsura așteptărilor mele.

Iată două produse cosmetice de la Apidava pe care eu le-am încercat și care m-au convins că trebuie neapărat să mai încerc și altele. Te îndemn și pe tine s-o faci,  fiindcă nu vei fi dezamăgit, iar prețurile sunt foarte accesibile.

cosmetice Apidava

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Imi plac cosmeticele pe baza de miere.

  2. Crema de maini imi place si mie, dar ii place si mai mult sotului meu pentru ca el avea probleme cu pielea prin prisma serviciului pe care il are. Nu zic ca acum nu mai arata mainile lui a maini muncite, dar sunt mai hidratate, mai curate, mai catifelate. Si are un pret bun pentru ce ofera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: