Aurul roz este la moda in acest sezon

Din ce este făcut aurul roz?

Aurul roz este un amestec de aur galben, cupru și argint. Cuprul îi conferă o culoare altfel decât aurul galben natural.Argintul ajută la atenuarea roșie a cuprului, obținând o nuanță roz subtilă.

 Deci este aur adevărat?

Da. Când vine vorba de puritate, aurul roz nu este diferit de aur galben sau aur alb. Verificați dacă bijuteriile pe care le cumpărați sunt stantate în mod legal. Este singura cale sigură de a ști că primești adevărata bijuterie.

De ce trebuie amestecat cu alte metale?

Aurul este prea moale pentru a fi folosit în cea mai pură formă. O bucată de bijuterii din aur curat s-ar îndoi rapid. De aceea, aurul, indiferent de variația culorii, trebuie să fie întotdeauna amestecat cu metale mai grele. În cazul aurului roz, unul dintre metalele folosite pentru a întări aurul este cuprul. Aceasta nu îndepărtează în nici un fel valoarea aurului, ci doar dă aurului o formă rigidă – și o strălucire unică roșie.

Se poate ciobi sau isi schimba culoarea?

Nu, nu se ciobeste. Cuprul din interior se poate innegri ușor odată cu vârsta, făcând ca luciu roz să apară mai puțin roșu decât atunci când l-ați cumpărat. Aceasta este o caracteristică naturală considerată de dorit, deoarece oferă bijuterii de aur roz un aspect extraordinar de epocă.

Este potrivit pentru inele de logodnă?

Da, este foarte potrivit pentru toate tipurile de articole de bijuterie fine. Inclusiv inele de logodnă si verighete  din aur roz . Cuprul este un metal foarte durabil. Când este amestecat cu aur, ajută la păstrarea formei și suprafeței bijuteriilor.

Există și un alt beneficiu. În comparație cu aurul alb (care este acoperit cu rodiu pentru a avea o suprafață mai albă), bijuteriile de aur nu vor necesita întreținere în timpul vieții.

Cine a inventat aurul?

Nimeni nu știe exact cine a venit cu ideea de a adăuga cupru la aur. Dar știm că aurul a fostdescoperit mai intai în Rusia la începutul secolului al XIX-lea. De aceea, în cărțile de istorie se numește de multe ori „aurul rusesc”.

De ce spun oamenii că are un „aspect retro”?

Din nou, importanta si valoarea aurului a crescut pe parcursul perioadelor celebre de design istoric. După ce a fost popularizată pentru prima oară în Rusia în anii 1800, a devenit la modă în timpul perioadei reginei Victoria. Mai târziu, această varietate roșie de aur a cunoscut o altă revigorare puternică în perioada epocii Art Deco din anii 1920. Inelele „tri-colorate” cu aur galben, alb și roz au fost deosebit de populare.

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

10 Comments

 1. Este foarte drăguț aurul roz. Eu nu purtam aur deloc până când m-am căsătorit. Odată cu verigheta din aur, au venit ai spate bijuterii tot din aur și am început să port și să îmi placă aurului.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Nu am nici o bijuterie din aur roz dar sunt foarte frumoase.

 3. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Eu sunt fan bijuterii din aur, iar acum mi s-a putut pata pe cel rose, care mi se pare tare elegant.

 4. viatainculori Mihaela spune:

  Nu am purtat niciodata aur roz dar nu as zice nu, daca bijuteria e frumoasa.

 5. viatainculori Mirela Marin spune:

  Foarte interesant!
  Știam că aurul pur nu se poate prelucra singur ci în aliaj cu alt metal dar nu știam atâtea lucruri.
  Iubesc bijuteriile din aur, sunt singurele care le pot purta, dar nu am din aur roz.
  Felicitări!

 6. aurul roz imi place si mie si chiar as fi vrut ca verighetele sa aiba si aur roz, dar nu a vrut sotul meu si cred ca nici nu s-ar potrivi asa bine unui barbat. Sau ma insel? Dar nu ma las eu pana nu imi iau si ceva din aur roz, garantat.

 7. arata chiar dragut aurul roz, am un ceas cu cureaua cam in nuanta asta si mi-ar placea sa am la ce sa-l asortez!

 8. viatainculori Claudia spune:

  Serios? Uite ca nu stiam lucrul asta. Drept sa zic nu am nicio bijuterie din aur roz dar uite ca m-ai facut curioasa si mi-as lua una 🙂

 9. viatainculori Rokolla spune:

  Cand am fost sa-mi iau verighetele chiar m-am tot uitat sa-mi iau ceva in combinatie cu aur roz. N-am gasit nici un model care sa ma atraga ca imi luam si eu aur roz

 10. Chiar nu am nicio bijuterie din aur roz, dar cred ca mi-ar placea un astfel de inel. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: