“Primul” pantof in diferite ipostaze

În aceste zile, există pantofi pentru fiecare ocazie, starea de spirit și preferința. De asemenea, a existat o indepartare de stilurile care se concentreaza in primul rand pe confort si functie, pe masura ce multi designeri isi schimba interesul de la o chestiune de practicitate la cea a esteticii. Celebrități precum Lady Gaga au introdus lumea în încălțăminte, care este mai multă artă  decât îmbrăcămintea. În cazul în care tendințele de încălțăminte continuă în acest mod, ne putem aștepta ca pantofii viitorului să fie și mai mult în afara acestei lumi.

  1. Pantofi de clasă? Sau doar pantofii care indică „clasa” ta în societate?

Culorile roșu și galben erau rezervate doar pentru cea mai înaltă societate. Era ușor să vedem carui statut al societății îi aparținea pur și simplu privindu-i încălțămintea pe care o purta.

2.Pantofi din lemn

Pantofii din lemn, numiți adesea înfundați, erau numiți clompeni de către olandezii. Datorită faptului că Olanda este în mare parte sub nivelul mării, există multe zone mlaștinoase. Olandezii au descoperit că pantofii din piele se umezesc și se deterioreaza cu ușurință, motiv pentru care ei au proiectat rezistenta lemnului. Astăzi este încă o tradiție populară de a purta acesti pantofi, cu toate acestea nu sunt niciodată purtati în interior. Toti pantofii din lemn sunt aliniati în afara locuinței, iar în casă sunt permisi doar papucii de casa.

3. Unii pantofi sunt periculosi pentru a fi purtati

În timpul secolului al XVI-lea, femeile aristocratice au început să poarte pantofi si sandale  extrem de înalte Steve Madden. Tocurile  unora dintre acesti pantofi erau atât de mari încât femeile aveau nevoie de slujitori pentru a le  ajuta să meargă. După aceasta, pantofi au fost reinventați și au devenit rave în Veneția. Prostituatele purtau acesti pantofi, iar înălțimea tocurilor a devenit atât de ridicola încât o lege a fost pusă în aplicare pentru a limita dimensiunile tocurilor de pe încălțămintea femeilor. Femeile ar putea  cădea si muri din cauza pantofiilor. Astăzi, designerul încă mai vrea să facă încălțăminte scandaloasă. Alexander McQueen, a făcut pantofi cu toc  de 25 cm, cunoscuti sub numele de tocurile Armadillo, pentru a fi purtati în show-ul de modă din 2010. Modelele au refuzat să le poarte pentru că prezintă pericol.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

1 Comment

  1. pantofi din lemn? Asta imi aduce aminte de sabotii lui Nils Holgerson sau cum l-o mai fi chemand. Stii desenele animate cu baiatul ala care zboara pe spinarea unei gaste? Il adoram in copilarie si chiar am pe undeva un sabot decorativ din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares