Aparatul de sudură invertor: Avantaje, utilizare și întreținere

Potrivit pentru anumite lucrări pe șantiere și în ateliere de producție, dar și pentru lucrări efectuate în gospodărie, aparatul de sudură invertor se numără printre cele mai populare alegeri ale utilizatorilor amatori sau profesioniști.

Pentru a preîntâmpina anumite probleme ce țin de utilizarea unui aparat de sudură de calitate inferioară care ne încetinește lucrul, va trebui să studiezi ofertele de pe piață pentru a face cea mai bună alegere, atât din punct de vedere al prețului, cât și al calității.

Ce avantaje oferă invertoarele de sudură

Dispozitivul electric care permite transformarea curentului continuu în curent alternativ și invers poartă numele de invertor de sudură.

Aflându-se printre aparatele moderne de sudură, invertoarele de sudură aduc o serie de beneficii utilizatorilor săi, spre deosebire de alte tipuri de aparate de sudură. În continuare, vom prezenta cele mai importante avantaje conferite de acestea:

 1. Au o gamă variată de aplicații

Invertoarele de sudură pot avea aplicații pe o varietate de metale.

 1.  Sunt versatile

Oferă utilizatorului posibilitatea de a lucra cu orice tip de electrod – bazici, inox, fontă ș.a.m.d.

 1. Asigură o topire puternică

Invertoarele de sudură profesionale asigură un randament ridicat al muncii, oferind totodată o topire puternică, mai ales dacă este vorba despre sudura cu electrozi bazici.

 1. Sunt economice

Poate fi folosit la o priză convențională clasică – de 220-230 V, astfel că mulți preferă invertoarele de sudură deoarece denotă un consum redus de energie.

 1. Sunt ușor de transportat

În comparație cu aparatele de sudură industriale, invertorul de sudură este ceva mai mic și mai compact, oferind posibilitatea de a fi transportat cu ușurință.

 1. Permit o reglare electronică a parametrilor de sudare

Datorită caracteristicilor sale, invertoarele de sudură conferă utilizatorului posibilitatea de a regla parametrii de sudare necesari (viteza de avans a sârmei, reglarea curentului de sudare, lungimea arcului electric etc).

Utilizarea și întreținerea unui invertor de sudură

Pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile unui invertor de sudură profesional, este important să acorzi atenție sporită în timpul utilizării, dar și al întreținerii, respectând cu strictețe toate indicațiile oferite de producător.

În acest sens, un aspect foarte important ține de înțelegerea reglajelor precum și a indicațiilor de siguranță, dar și de purtarea unui echipament de protecție, în timpul sudării – mănuși speciale, pantaloni lungi și bluză cu mânecă lungă/ salopetă.

Alegerea unui loc adecvat pentru a folosi aparatul de sudură, astfel încât pericolul de foc sau de explozie să fie evitat. De altfel, în timpul operațiunii, temperaturile ridicate pot ajunge prin conducție la componente combustibile, iar acestea se pot autoaprinde.

DeTop asigură echipamente și servicii la cele mai înalte standarde

Dacă ai nevoie de un invertor de sudură, dar nu ai suficient timp la dispoziție pentru a să colinda prin magazinele fizice, atunci te poți orienta către varianta online, mult mai avantajoasă și să vizitezi virtual un magazin de specialitate. O astfel de alegere o constituie magazinul DeTop, reprezentantul producătorului american Miller Electric în România.

Oferind servicii conexe de mentenanță și întreținere, magazinul pune la dispoziția clienților o gamă variată de aparate de sudură profesionale precum și accesorii aferente acestui procedeu (sârmă, butelii de gaz sau echipamente de protecție).

 

 

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

11 Comments

 1. viatainculori Luca Raluca spune:

  Nu ma pricep prea bine la acest subiect, insa pare un aparat pe cinste.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Noi avem aparat de sudura si ne este de foarte mare folos in gospodarie.

 3. viatainculori Mihaela spune:

  Nu e domeniul meu, mi-e frica de aparatele de sudura si atunci cand avem ceva de sudat apelam la un sudor care stie cum sa umble cu aceste aparate.

 4. wow, m-ai bagat intr-un domeniu despre care nu stiu chiar nimic! dar nu se stie niciodata cand imi vor fi de folos aceste informatii!

 5. Sotul meu isi doreste tare mult un aparat de sudura, ar face tot felul de chestii pentru curte.

 6. Ce interesant!! Am sa ii arat sotului toate detaliile acestea caci eu nu ma pricep foarte bine.

 7. Cred ca in orice gospodarie de la tara este util un aparat de sudura.

 8. viatainculori Rokolla spune:

  Am auzit ca este foarte greu sa sudezi. Ar fi interesant sa stiu daca acest aparat iti usureaza munca

 9. viatainculori ALBU Steluta Georgiana spune:

  Si tata are un aparat de sudura pe care il foloseste la nevoie.

 10. viatainculori Cristina Dragomir spune:

  ups, aparat de sudura isi doreste si Domnul Dragomir de ceva timp, dar nu cred ca i-l aduce Mosul anul asta, ca nu prea a fost cuminte. Sau ma mai gandesc, ca poate imi face si mie o banca in curte la anul…

 11. Are si tata unul si multe lucrari a mai facut cu el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares