Sticla în designul interior: un trend ultra popular

Designul interior este o lume care evoluează în mod constant și tinde să lanseze o mulțime de stiluri și abordări diferite. Un trend major în ceea ce privește designul de interior în ultimii ani, sticla este una dintre preferințele designerilor dar și ale proprietarilor de locuințe și atunci când vine vorba despre modelele de uși pe care aceștia le aleg pentru casă.

Sticla este un material extrem de versatil, ce poate fi folosit atât ca parte a arhitecturii cât și ca element de decor, existând practic posibilități nesfârșite în care poți integra acest material în designul interior al casei tale – de la uși din sticlă, până la balustrade, pereți, panouri glisante și obiecte de mobilier.  Iată câteva avantaje ale folosirii elegantelor uși de sticlă în designul interior al casei tale.

Senzația de spațiu

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg să folosească sticla în designul lor interior este efectul extraordinar pe care acest material translucid îl are pentru crearea de spațiu. De exemplu, într-o cameră mică, utilizarea unei uși sticlă sau a unei partiții de sticlă poate contribui la crearea senzației de dimensiuni mai ample.

De asemenea, ușile și partițiile vitrate reușesc să mențină intimitatea în anumite zone, câtă vreme se optează pentru sticlă mată sau printată ceramic cu diverse modele.

Valoare estetică

Sticla în designul interior aduce cu sine un element atemporal. Ea adaugă valoare estetică, la un preț accesibil, acesta fiind unul dintre motivele pentru care tot mai multe obiecte de decor sau arhitecturale sunt lucrate din sticlă.

Sticla folosită astăzi pentru uși sau pentru alte elemente de design interior este mai rezistentă ca niciodată, fiind securizată, mult mai durabilă și mai sigur de utilizat.

O caracteristică rezervată exclusiv spațiilor de birouri, balustradele elegante de sticlă revin în ultimii ani, alături de scările din sticlă, și în designul rezidențial, adăugând un alt nivel de sofisticare casei moderne.

Tot despre sofisticare vorbim și atunci când optăm pentru uși din sticlă fără toc, pentru zone dintre cele mai diverse, de la livinguri, dininguri si bucătării până la dressinguri sau birouri amenajate acasă.

Funcționalitate

Folosirea sticlei în arhitectură și decorare este imbatabilă și, de asemenea, este foarte estetică, iar sticla este extrem de practică și funcțională.  Contribuind la reducerea nivelului de zgomot și a propagării sunetului dintr-o cameră în cealaltă, sticla se dovedește un aliat de nădejde al unui mediu calm și liniștit.

În concluzie, sticla în designul interior este o tendință care, cu cât va rămâne mai mult timp pe val, cu atât va aduce mai multe beneficii în materie de look și funcționalitate caselor moderne.  Iar dacă îți dorești să încerci ușile din sticlă pentru a da un aer cu totul nou si fresh locuinței tale, vei găsi o gamă extrem de variată de uși din sticlă la Rom Decor, cu o calitate de top și prețuri extrem de competitive pentru piața de profil.

La Rom Decor vei putea alege uși vitrate cu toc, moderne și elegante, precum și uși din sticlă fără toc, contemporane, ideale pentru spații de birou sau chiar pentru acasă.

În mod cert nu vei putea rămâne indiferent la numeroasele modele de uși din sticlă printată ceramic, extrem de atrăgătoare pentru orice tip de spațiu. În plus Rom Decor vine și cu extrem de multe propuneri în ceea ce privește ușile glisante pe care le poți alege pentru o casă open, aerisită și luminoasă.

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Imi place ce am citit.

  2. viatainculori Cristina Dragomir spune:

    Mie imi plac usile din sticla atunci ca ma uit pe diverse proiecte, dar nu stiu daca as avea curaj sa le montez la mine acasa. Pentru mine o usa de sticla inseamna mai putina intimatate si eu tin tare mult la intimitatea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: