Țigla metalică – o soluție durabilă și economică pentru învelirea acoperișului

Un aspect important de luat în calcul atunci când este vorba de construirea sau renovarea unei case este dat de alegerea tipului de învelitoare pentru acoperiș. Dat fiind faptul că acesta va fi supus permanent capriciilor vremii, este necesar să fie rezistent și, prin izolațiile înglobate, să asigure confortul termic al întregii locuințe.

Și rolul estetic al acoperișului contează foarte mult. Forma și orientarea pantelor, textura și culoarea contribuie la crearea personalității întregii case și oferă proprietarului sentimentul că investiția a meritat cu adevărat.

Țigla metalică vs. alte tipuri de învelitori

În ultimii ani, acoperișurile din țiglă metalică sunt din ce în ce mai numeroase. Dintre motivele pentru care tot mai multe persoane aleg acest tip de învelitoare pentru acoperiș se pot menționa:

 • Greutatea mică – Având o greutate medie de numai 8 kg/mp, țigla metalică nu va exercita o presiune foarte mare asupra structurii de rezistență a clădirii, fiind ideală și pentru construcțiile mai vechi. În comparație, țigla ceramică are o greutate de 45-50 de kg/mp, nefiind recomandată pentru acoperirea caselor cu structuri măcinate de trecerea timpului.
 • Montaj simplu și ușor – Durata de montaj a țiglei metalice este foarte scurtă. De asemenea, aceasta poate fi montată și direct peste acoperișul vechi al casei, dacă configurația șantierului permite, fără a mai fi nevoie ca locatarii să evacueze casa în perioada renovărilor.
 • Garanție extinsă – Fiind un material extrem de robust, acest tip de țiglă va avea o durată de viață cu mult mai mare față de cea a altor tipuri, inclusiv a plăcilor ceramice. Astfel, garanția oferită de producător va fi mult mai mare.
 • Nu necesită întreținere – Lucrările de reparații pentru păstrarea impermeabilității nici nu intră în discuție deoarece țigla metalică se va menține în mod natural rezistentă la intemperii. Spre deosebire de aceasta, țigla de beton se decolorează și capătă, în timp, un aspect neplăcut.
 • Este modernă și plăcută din punct de vedere estetic – Acest tip de învelitoare se adaptează unor stiluri arhitecturale cât mai diverse, gama variată de nuanțe făcând-o să fie extrem de versatilă din punct de vedere cromatic. În comparație, plăcile rigide ondulate au un aspect anost, nepotrivit unei case moderne.
 • Țiglă metalică preț – Spre deosebire de țigla ceramică al cărei preț poate depăși cu mult așteptările cumpărătorului, țigla metalică se bucură de un raport calitate-preț excelent.

RoofArt – calitate înaltă la prețuri accesibile

Utilizând materie primă, linii de producție și echipamente importate din țările scandinave, compania RoofArt produce țiglă metalică, sisteme pluviale și accesorii de tinichigerie specifice acoperișurilor, de o calitate foarte bună.

Practic, aceasta oferă soluții complete pentru acoperișuri, durabilitatea și estetica desăvârșită fiind emblematice. Cele două produse vedetă ce garantează rezultate excelente sunt: țigla metalică Umbrella și sistemul pluvial Scandic.

Primul produs se bucură de mare succes datorită proprietăților remarcabile anti-alunecare pentru siguranță în manipulare, caracteristicilor ignifuge, rezistenței la zgârieturi și la razele ultraviolete, menținerii culorilor și a caracteristicilor sale ecologice. Poate fi găsit atât în varianta clasică, cât și dublu-modulară, respectiv cu șuruburi ascunse, avantaj indiscutabil când vine vorba despre eliminarea completă a riscului de infiltrare a apei pluviale prin găurile de la șuruburi atunci când garniturile se deteriorează dacă nu sunt înlocuite la timp.

 

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

13 Comments

 1. viatainculori Barascu Violeta Ramona spune:

  Casuta de la tara a parintilor necesita renovare iar tata cauta pe net diverse oferte pentru cumpararea tiglei metalice. O sa-i recomand sa verifice oferta acestei firme care poate fi o solutie buna.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Si noi am pus tigla metalica si suntem multumiti.

 3. Tot mai multa multa lume opteaza pentru tigla metalica si mi se pare ca arata tare bine, pare o casa mai moderna.

 4. tigla cred ca e cea mai buna idee pentru un acoperis. arata si bine si rezista in timp. cred ca e o investitie desteapta!

 5. viatainculori Doina Racoti spune:

  Acoperisul ma ,,doare” si pe mine. Trebuie sa-l inlocuiesc, la vara , cred, Tigla cred ca e cea mai buna.

 6. viatainculori Mirela Marin spune:

  Țigla metalică este noua soluție preferată de cât mai mulți oameni care au nevoie de acoperiș.
  Noi am optat pentru țiglă, dar atunci nu era pe piață cea metalică .

 7. viatainculori Mihaela spune:

  Eu stiu ca e foarte buna pentru ca iubitul meu sta la casa si acum 1 an a schimbat tigla veche cu una metalica si e foarte multumit de investitie.

 8. Stiu ca din ce in ce mai nulta lume apeleaza la tigla metalica, eu stau la bloc deci nu am nevoie.

 9. viatainculori ALBU Steluta Georgiana spune:

  Este foare important sa ai casa acoperia cu materiale e calitate 🙂

 10. Foarte pertinente sfaturi pentru cei care au casa ori doresc sa si-o renoveaze. Dar si cei de la bloc pot sa-si puna la un moment dat tigla metalica pe acoperis, nu?

 11. Mi se pare ca arata tare bine acoperisurile din tigla metalica.

 12. viatainculori Rokolla spune:

  Imi place foarte mult cum arata estetic aceasta tigla. Daca as fi pusa in postura sa aleg, as opta cu siguranta pentru o tigla metalica colorata

 13. viatainculori violeta balaban spune:

  foarte multa lumea apeleaza la tigla metalica, pe langa ca este usor de montat, nu este pretentioasa ca celelalte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares