DECOR DE POVESTE ÎNTR-UN SPAȚIU MIC CU INVESTIȚIE FINANCIARĂ MINIMĂ

Apartamentele mici au farmecul lor, și dacă știi cum să le decorezi,  pot deveni un loc perfect pentru oricine. O concepție greșită asupra căreia mulți cad pradă atunci când decorează spații de mici dimensiuni, este aceea că se axează mai mult  spre funcționalitate și mai puțin către design. Este în mod cert o idee proastă, pentru că puțini metrii pătrați nu înseamnă automat mai puțin stil. Mai mult decât atât, achiziționarea unui spațiu mic vine la pachet și cu nevoia de a cheltui mai puțin, așa că e lesne de înțeles că resursele financiare nu sunt extinse.  Asta nu înseamnă totuși că nu putem crea un decor de poveste într-un apartament de mici dimensiuni.

Găsirea echilibrului între cele două aspecte, funcționalitate și design, este foarte importantă în crearea unui spațiu confortabil. Trebuie să vă concentrați pe umplerea apartamentului cu obiecte care se potrivesc nevoilor dumneavoastră evidențiind estetica personală. Iată câteva sfaturi și idei care nu vor afecta bugetul alocat decorării.


1.Delimitați spațiile cu atenție

La prima vedere, conceptul de open space sună tentant pentru un apartament mic, însă delimitarea zonelor ajută la eliminarea dezordinii. Faceți tot posibilul să definiți zone separate și dați fiecăreia un scop specific. Puneți hainele și suporturile pentru încălțări la ușă pentru a marca intrarea. Chiar dacă nu aveți bucătărie separată, puteți delimita zona de living cu ajutorul unui bar sau o masă.


2.Investiți în mobile cu dublă funcționalitate

Când aveți un spațiu mic, fiecare centimetru contează așa că ideal ar fi să achiziționați obiecte de mobilier care pot fi folosite în mai multe scopuri. Canapeaua extensibilă  este unul dintre cele mai bune exemple în acest sens dar pe aceiași idee merge și o masă pliantă care poate servi ca birou sau spațiu de luat masa. Dubla funcționalitate înseamnă mai puține piese de mobilier, așadar și mai puțini bani.

3. Regândiți spațiile de depozitare

După ce locuiești într-un spațiu o lungă perioadă considerabilă de timp, tinzi să te blochezi într-o rutină în ceea ce privește modul în care  îl folosești. Poți înlocui un tablou cu două rafturi, sau o vază supradimensionată cu o etajeră pentru cărți.

4.Găsiți un sistem de organizare

Cheia succesului într-un apartament mic este în mod cert organizarea. Deși ați putea fi tentați să creați acest sistem încărcând casa de mobilă și dulapuri, este mai eficient să apelați la cutii cu rol funcțional și decorativ. Magazinele de profil oferă o gamă variată de opțiuni la prețuri accesibile fiecărui buzunar. Pentru dormitor, alegeți un pat cu somieră care va furniza un spațiu prețios pentru pilote, pături sau alte lucruri pe care nu le folosiți în mod frecvent.

5.Alegeți o paletă de culori deschise

Culorile tari și închise au tendința de obosi vizual și a micșora spațiul, așa că oricât de vesel v-ați dori să aveți apartamentul, nu e recomandat să mixați nuanțe puternice. Alegeți o paletă de maximum trei culori: două deschise, luminoase , și eventual una mai deosebită cu care să evidențiați zone ale casei. Pentru a vă putea juca cu accentele de culori, este indicat să aveți o bază foarte bună, asta înseamnă să alegeți culoarea pereților, a parchetului și a ușilor în culori similare. O foarte bună opțiune ar fi să optați pentru pereți și uși albe și să vă jucați doar în zona podelei. Găsiți aici: https://kulttur.ro/parchet-stratificat/triplu-stratificat/ o gamă variata de culori care v-ar putea inspira. O dată ce ați finalizat această parte, puteți să fiți mai “rebeli” în alegerea culorii mobilierului.

Dacă sunteți în fața unei astfel de provocări, sau pur și simplu simțiți nevoia unui redecorări, acest articol vă poate fi de ajutor. Dacă aveți un sfat de design referitor la spații mici, nu ezitați să îl distribuiți în comentarii.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Multumim pentru sfaturi.

  2. viatainculori Ioana Radu spune:

    Culorile deschise si regandirea spatiilor pentru depozitare sunt chiar foarte importante pentru spatiile mici. Noi ne confruntam cu asa ceva in locuinta in care stam acum cu chirie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: