Fier beton de cea mai bună calitate pentru constrctii durabile

Nimic nu anunța că ceva mi-ar putea strica liniștea, până nu au început sirenele să urle în oraș. În prmul moment, fracțiune de secundă, m-am panicat, apoi am realizat că era doar un exercițiu în caz de calamități naturale. Dar rotița din creieraș a început să se învârtă și m-am gândit la ce îmi este mie mai frică, adică la c u t r e m u r. Stând la bloc, nu am prea mare siguranță, dar cei care locuiesc la casă, sau urmează să își construiască una, ar trebui să nu facă rabat de la nimic pentru structura de rezistență a cesteia.

Pentru a avea o casă cât mai rezistentă, aș pune mare bază pe fundație, fiind elementul structural cu care începe construcția, pe grinzi și stâlpi și aș opta pentru un fier beton de cea mai bună calitate. Un fier beton românesc, de exemplu din magazinul Fier.online .

Betonul este un material ce are rezistență mare în compresie, dar relativ slabă în tensiune. Pentru a compensa acest dezechilibru se folosește armarea prin utilizarea barelor de fier beton. Cele mai importante procedee de întărire a structurii cu fier se împart în armare primară și secundară:

• armarea primară se referă la ranforșarea betonului cu bare din fier, ce sunt utilizate în mod special pentru a garanta rezistența necesară structurii și de a susține sarcinile ansamblului construit.

• armarea cu fier beton secundară sau armare termică, este folosită pentru motive estetice și de durabilitate, pentru a asigura o rezistență sporită, eliminând crăpăturile ce pot apărea în structura betonului la schimbările de temperatură.

De asemenea fier betonul, este utilizat pentru a conferi rezistență la sarcini mari. Oferind suficientă rezistență și rigiditate, armarea cu fier beton preia sarcina pe o suprafața mai mare.

Barele de fier beton pot fi de asemenea utilizate pentru a păstra alte bare de fier în poziția corectă pentru a susține sarcinile construcției.

Inginerul structurist în urma unor calcule făcute în funcție de proiect, este cel care va asigura stabilitatea și rezistența construcției și tot el îți va furniza materialele potrivite.

Din magazinul online Fier.online ai posibilitatea de cumpăra fier beton, plasă sudată, țeavă rectangulară, plasă gard, cuie, panou bordurat, la preț de producător.
Fier.online vine cu materiale de calitate și cele mai bune oferte pentru construcții durabile.

sursa foto coperta: casa.acasa.ro

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

11 Comments

 1. viatainculori Emilia Oana spune:

  Si mie imi este frica de pagubele pe care le pot face cutremurele. Este bine sa investim pentru calitate si durabilitate, mai ales cand vine vorba de locuinta noastra.

 2. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Tot asta spune si sotul, daca vrei o constructie rezistenta trebuie sa investesti in materiale de calitate.

 3. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Trebuie sa avem grija cand facem o casa.

 4. viatainculori Mihaela spune:

  Si eu stau la bloc si sper sa nu vina cutremurul prea curand ca nu stiu cat rezista blocurile astea vechi. Si sunt de acord cu tine ca paza buna trece primejdia rea, iar cei care stau la casa pot sa-si fortifice locuinta impotriva calamitatilor naturale.

 5. in general, nu trebuie facut rabat la calitate in nicio situatie! mai ales ca se pot intampla atat de multe si ne trezim cu tavanul in cap…

 6. viatainculori paula sosoi spune:

  Din cate stiu eu, fier betonul de calitate duce la o buna rezistenta a structurii casei si ai nevoie de proiect ca sa stii ce anume iti trebuie inainte de a te porni sa construiesti, deci e foarte important 🙂

 7. Si noi vrem sa ne apucam curand de casa asa ca stim cat de important este fier betonul pentru rezistenta si structura casei,

 8. Atunci cand construiesti o casa, e important sa o faci solida. Fundatia trebuie sa fie facuta cu fier rezistent.

 9. viatainculori Rokolla spune:

  Imi este teama de cutremure si tocmai din acest motiv ar trebui ca multi sa constientizeze pericolele la care ne putem expune si sa faca treaba buna

 10. viatainculori Mirela Marin spune:

  Fierul beton este unul dintre cele mai importante materiale folosit în construcții, reprezentând siguranța acestora.
  Am folosit muuult fie beton la vremea construirii casei dar este foarte sigură.

 11. Fierul beton nu este chiar materialul pe care te-ai aștepta să-l găsești pe o listă de cumpărături online. Dar nimic nu mă mai surprinde. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: