În 2019 vreau să mă îndrăgostesc… de mine

Dacă nu ți-ai făcut un bucketlist pentru 2019 și singurul lucru pe care-l vrei de la tine este să-ți găsești pe cineva, ei bine, poți la fel de bine să stai de vorbă cu un perete, probabil îi va păsa de dorința ta la fel de mult ca acelei persoane la care visezi.

Dincolo de replicile pragmatice și cu tentă depresivă, te-ai gândit vreodată cum și cine vrei să devii? La ce te gândești atunci când mergi în drum spre muncă sau școală? Când ai vorbit ultima dată cu cineva despre ce-ți place?

Cu siguranță vei știi să-ți dai răspunsuri la așa întrebări, dar poate că nu ți-au fost puse până acum, așa că, plonjează într-un ghid unde vei învăța cum să calci totul în picioare, la propriu.

1. Dacă nu-ți mai poți lua mintea de la el, cumpără-l

Fie o mașină, un baton de ciocolată sau ghetele pentru femei de la care nu-ți mai poți lua gândul, există momente în viață în care nu ești liniștită până când nu îți faci pe plac, măcar odată. Acesta este și motivul pentru care până la urmă banii n-au valoare dincolo de întreținere.

2. Mergi într-un weekend la o sesiune de hiking

Ia trenul, mergi până la Sinaia, Brașov, Sibiu etc. stai un weekend, și petrece-l plimbându-te în propria solitudine. Mulți oameni fug chiar de către ei înșiși vrând să fie mereu ocupați, iar acest lucru n-are decât să le aducă și mai mult stres.

3. Documentează-te despre un domeniu

Informația nu strică niciodată, în schimb, absența ei… altă poveste. Dar totuși, de cealaltă parte, informația multă despre varii domenii deseori pălește în fața unor cunoștințe bine fundamentate. Așa că, formează-ți o pasiune despre ceva anume, fie sănătate, știință, drept sau chiar psihologie și dobândește o bază de cunoștințe.

4. Caută-ți un Hobby

Ar fi perfect să corelezi pasul 3 cu acesta, astfel ai deja câteva noțiuni teoretice despre ceea ce vrei să faci. Mai mult decât atât, există o grămadă de site-uri de unde poți urmări tutoriale despre lucruri mai complexe precum 3D Modeling, HTML, Javascript sau chiar să-ți dozezi puțin timp pe zi să înveți programare.

5. Ai grijă de aspectul tău fizic

Adevărul este că persoanele de succes mereu arată bine. Ai văzut vreodată copii urâți pe Disney Chanel? Sau oameni cu statut social să arate deplorabil? Ei bine o vizită regulată la sală sau pur și simplu câteva sesiuni de alergat atunci când te plictisești, te poate face să te simți mândră de tine cum n-ai simțit asta niciodată.

6. Nu are rost să cauți pe nimeni

Dacă pe cele de mai sus le-ai făcut deja, ultimul pas este să nu mai faci nimic, pur și simplu. Perfecționează ceea ce ai dobândit deja, iar astfel totul va decurge de la sine. Indiferent de ce pretenții ai, dacă ești destul de curajoasă, este imposibil să nu găsești persoana potrivită.

În concluzie, nu trebuie să fii tu, trebuie să vrei doar să faci ceva. Nevoia de schimbare este ceva firesc, normal și chiar foarte benefic. Nu are rost să pierzi timpul în dorințe și în rutine zilnice, tocmai de aceea, ar cam fi timpul să-ți spui ceea ce vrei de la tine și să faci ceva pentru asta, chiar și un pas afară din casă.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

13 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Mulțumim pentru sfaturi.

 2. viatainculori Luca Raluca spune:

  Ce frumos ai abordat acest subiect! Imi place mult! Felicitari!

 3. viatainculori Ioana spune:

  De ceva sporturi extreme imi doresc si eu sa ma apuc anul acesta, sa imi rezerv mai mult timp pentru mine.

 4. Super interesat articolul, dar foarte greu de urmat

 5. Sunt total de acord cu tine! Ai grija de tine în primul rand! Iubeste-te pe tine. Restul lucrurilor se rezolva pe parcurs. Dar dacă tu nu ai o relație buna cu tine însuți… Nu poate fi ok

 6. viatainculori Corina Cosa spune:

  frumos articol !!! mi-a mers la inima 🙂 eu mi-am gasit niste pasiuni asa ca ma documentez mereu , mai ales ca acum poti gasi de toate pe google !!! cu ocazia asta , uiti ca esti deprimat din cauza vremii , ca te dor oasele , etc etc ,,,,pur si simplu imi activez neuronii si-i tin la un high level cat de mult pot !!! :))) ajuta , sa stii !!!

 7. Mai mult liniste si calm mi-am propus eu si fac tot ce pot pentru mine!

 8. Chiar mi-am propus sa fac mai multe lucruri pentru mine,lucruri care ma fac fericita.

 9. Foarte frumos, asa si trebuie, eu anul asta mi am propus sa Fac ceea ce nu pot.

 10. Se pare ca stau bine la toate punctele, dar nu ma impac cu solitudinea sesiunii de hiking.

 11. Si eu mi-am propus sa am mai mult timp pentru mine, sa ma bucur putin de lucrurile care imi plac. :d

 12. viatainculori Rokolla spune:

  In ultimul timp … timpul mru se scurge văzând cu ochii. Parca nu mai am timp de lucruri și îmi doresc sa ma îngrijesc mai mult sau chiar sa petrec mai mult cu cei dragi. Cred ca am nevoie de-o vacanta

 13. viatainculori Georgiana spune:

  Mereu vreau si fac cate ceva. Dar nu sunt niciodata multumita de rezultat. Iar acum aspectul fizic imi este cea mai mare problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: