STUDIU: Cum să ții pasul cu tehnologia în secolul vitezei

În agricultură, trebuie să știi să utilizezi toate uneltele. Acestea au scopul să-ți ușureze munca în gospodărie. În trecut, aparatele utilizate nu erau foarte avansate și oamenii aveau mereu probleme cu acestea, se stricau des, iar uneori încercau să facă cu mâna lor toată treaba. Fermierii sau oamenii de la țară care aveau gospodării, întâmpinau dificultăți în utilizarea uneltelor, erau destul de învechite și apăreau probleme. Un exemplu este mulsul vacilor, în trecut, oamenii mulgeau vacile cu propriile lor mâini, nu aveau aparate avansate. Bunicii noștri știu foarte bine cât de greu le era, dar munca era muncă și nu aveau cum să procedeze în alt mod.

Mai departe, află informații utile despre tehnologie

Ce trebuie să știi despre aparatul de muls vacile

   Chiar dacă ești fermier sau un om care are animale, iar printre aceste animale se numără și vacile, este necesar să știi câteva informații care te vor ajuta să reduci din muncă. Tehnologia a evoluat foarte mult și îți oferă multe opțiuni de a face totul într-un ritm mult mai rapid. Una dintre aceste opțiuni este aparatul de muls vaci, care se mai numește și mulgătoare pentru vaci, este o tehnologie avansată care ușurează munca. Acest aparat este o instalație dotată cu un braț sau mai multe, care extrage laptele din ugerul vacilor, al caprelor sau al oilor, în acest mod îl transportă într-un recipient ce il păstrează la temperaturi optime. Aparatul absoarbe laptele iar apoi ajunge către cisterna din interior. Capacitatea cisternei este de aproximativ 40 de litri, iar timpul de mulgere este cuprins între șase și opt minute. Ai posibilitatea să alegi un aparat de muls vaci individual, acesta este recomandat pentru fermierii care nu au foarte multe bovine și nu este necesar să utilizeze un aparat cu mai multe brațe.

Avantajele utilizării aparatului de muls vaci

 • Economisești timp. Ai mai mult timp liber în care poți face altceva.
 • Elimini efortul de a mulge bovinele. Pentru a mulge vacile, trebuie să depui destul de mult efort, dar cu ajutorul aparatului de muls, nu trebuie să mai face acest lucru.
 • Respectă normele de igienă.  Laptele provenit în urma mulsului mecanizat, are o culoare diferită, iar gustul și conținutul proteic este cu mult superior procesului clasic de muls. Respectă normele de igienă, ceea ce înseamnă că laptele care provine din acest aparat, se varsă direct în recipiente din inox, fără să aibă contact cu exteriorul. Aceste recipiente sunt cunoscute pentru faptul că păstrează laptele, mâncarea în condiții sterile.

Cum să folosești un aparat de muls vaci?

 1. Ai instalat aparatul și te asiguri că vaca se află într-o poziție sigură și că ugerul său este curățat.
 2. După ce ai eliberat presiunea din aparat, trebuie să-l conectezi la ugerul vacii și poți începe procesul. Conectează mulgătoarea  la ugerul vacii și poți porni aparatul. După ce ai făcut toate acestea, trebuie să aștepți până când laptele este epuizat, după oprești aparatul de muls.
 3. Pasul final constă în deconectarea mulgătoarei și curățarea acesteia pentru următoarea zi.

Așadar, fie că ai o afacere sau nu, este important să știi că există aparatul de muls vaci care este folositor și te ajută să economisești foarte mult timp. Este un ajutor binevenit și deloc de ignorat. Ușurează-ți munca și bucură-te de tot ce îți oferă tehnologia!       

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

15 Comments

 1. viatainculori Aluculesei Brindusa spune:

  timp economisit,curat si tot ce isi poate dori un fermier,nu conteaza cate vaci ai conteaza doar cum mulgi vacutele.

 2. viatainculori Adriana Ivan spune:

  Foarte utile mulgatoarele. Știi persoane care au mini ferme și au apelat la ele.

 3. viatainculori Oprea Carmen spune:

  ma depaseste problema dar daca as avea o vacuta cred ca mulgatoare as cumpara, nu stiu daca m-as pricepe sa o mulg 🙂

 4. Sunt tare benefice aceste mulgatoare de vaci si stiu ca ele sporesc si randamentul.

 5. viatainculori Irina Sima spune:

  In urma cu ceva timp si sotul meu ii sugera mamei lui sa foloseasca o astfel de mulgatoare sau sa renunte la vaci ca varsta nu o mai ajuta. Nu l-a ascultat. Insa stiu ca daca v-om fi nevoiti vreodata sa ne mutam la tara si sa ne apucam de gradinarit si cresterea animalelor, v-om apela la toate utilajele necesare pentru a ne usura munca.

 6. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Multumim pentru sfsturi si informatii.

 7. viatainculori Cristina spune:

  stiu ca de ceva timp nici micile ferme nu mai au voie sa comercializeze lapte daca nu au mulgatoare. Din pacate, sunt tare scumpe. Vazusem un reportaj la TV cu o familie de fermieri care avea vreo 15 vaci si o singura masina de muls…

 8. viatainculori Mihaela spune:

  Am vazut ca aparatul de muls vaci a castigat tot mai multa popularitate printre fermieri, mai ales in randul celor care au multe capete de bovine si castiga de pe urma muncii lor.

 9. Din fericire tehnologia a evoluat mult si orice domeniu se bucura de lucruri noi ce usureaza munca.

 10. viatainculori Urban Story spune:

  Cred ca sunt foarte eficiente aceste mulgatoare. Cu atat mai mult cu cat ai mai multe animale si acest proces ar fi necesitat foarte mult timp

 11. Eu deja gafai tot alergand sa prind a tehnologie. Cateodata sunt gata-gata sa o apuc si ea, sireata, imediat o zbugheste lasandu-ma cu ochii-n soare.

 12. Intr-adevar trebuie sa apelam cat mai des la tot ceea ce inseamna tehnologie pentru a ne usura munca in orice domeniu.

 13. Si eu cred ca trebuie sa tii pasul cu tehnologia, mai ales in agricultura. Mi se pare de mare ajutor o astfel de mulgatoare.

 14. viatainculori Rokolla spune:

  Toata lumea trebuie sa faca marele pas si sa tina pasul cu tehnologia pentru ca asta este cheia succesului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: