Clasa a V-a, o noua etapa in dezvoltarea copilului

Cand ciclul primar se incheie, in viata micutilor nostri vine o noua etapa. Vor trece clasa a V-a, cand nu va mai fi doamna invatatoare si profesorii vor fi prezenti pentru fiecare materie in parte.

Pentru ei va fi o lume noua,  cu multe provocari extraordinare. Pe langa materiile obisnuite din clasa a IV-a, vor aparea si alte noi discipline. Anul trecut acestea au fost: Educatia Sociala, Educatia Tehnologica si Aplicatii Practice,  Informatica si Tehnologii informationale, dar si Consiliere si dezvoltare personala.

Manualele acestui an scolar nu mai sunt atat de colorate si amuzante precum cele din anii precedenti. Desigur, acestea sunt adaptate varstei copiilor care trebuie deja sa treaca intr-o noua etapa a vietii lor.

Textele manualelor de limba romana vor fi mult mai lungi iar la matematica vor fi mai multe exercitii. Manuale clasa 5 poti gasi la librariadelfin.ro. Preturile sunt extraordinare si daca le vei lua de acum pentru cel mic, vei putea profita de reduceri extraordinare.

Clasa a V-a vine cu multe provocari. Vor fi mai multe teste si lucrurile de control sunt din ce in ce mai dese. Informatia este de asemenea mult mai mare. Adaptarea la noile cerinte va fi una grea.

Pentru copiii de la scolile cu profil special (precum liceele de arta), totul este si mai greu. Ei trebuie sa faca fata unor materii in plus. De exemplu, cei care aleg muzica, vor studia doua instrumente si in plus vor avea de studiat Teorie si Solfegii, materie inceputa deja din clasele primare.

Parintii care au copii la asemenea scoli stiu cat de greu este sa gasesti manuale pentru asemenea materii, insa la librariadelfin.ro exista un stoc bine aprovizionat cu asa ceva. Astfel, de aici poti achiztiona acum, cu o reducere substantiala, Manualul de Teorie, Solfegiu, Dicteu pentru clasa a V-a.

Obiectivul central al autorilor acestui manual a fost utilizarea celor mai adecvate modalitati de formare si  dezvoltare a gandirii muzicale a copiilor. Operatia fundamentala a gandirii consta in stabilirea de relatii corecte intre diverse elemente. Autorii au avut in vedere, in primul rand, reliefarea legaturilor logice dintre sunetele care alcatuiesc structurile muzicale. Dat fiind ca structurile muzicale nu sunt simple succesiuni de intervale muzicale, ci sunt alcatuiri complexe, create in baza unor reguli specifice de grupare si ierarhizare, aecst manual pune accentul pe dezvoltarea auzului functional (armonic si melodic, deopotriva).

Prin cartea de fata se evita cultivarea exacerbata a auzului intervalic. Fiecare lectie cuprinde explicatii teoretice (ilustrate inclusiv prin scheme, tabele, etc.) si multiple  activitati de invatare, sub forma de solfegii (dispuse gradual, in functie de dificultate, si alcatuite in asa fel incat sa constituie solutii practice de rezolvare a unor probleme specific muzicale), exemple muzicale si aplicatii.

 Avand in vedere specificul disciplinei, toate aceste activitati de invatare pot fi utilizate si ca activitati de evaluare. Dupa un grup de lectii, recapitularea se face printr-un test de autoevaluare.

In concluzie, indiferent de ce fel de manual iti doresti pentru clasa a V-a, la librariadelfin.ro il vei gasi fara nicio problema. Chiar si pentru celelalte clase din ciclul primar, gimnazial sau liceal vei putea achizitiona manuale, culegeri si caiete de lucru.

Comanda acum pentru a profita de reducerile oferite si asigura-i copilului tau tot ceea ce este necesar pentru o educatie ca la carte.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru recomandare.

  2. viatainculori Cristina Dragomir spune:

    imi aduc aminte ce greu mi-a fost mie cand am trecut in clasa a 5-a pentru ca m-am trezit cu mai multi profesori, toti cu pretentii si cu toate, si nu stiam ce sa ai fac ca sa fie bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares