La ce să fii atent când îți deschizi primul magazin

Ai o pasiune pe care vrei să o transformi în meserie. Sau poate te-ai săturat să muncești pentru altcineva și vrei să ai propria ta afacere. Oricare ar fi motivul, să îți deschizi propriul magazin este o decizie importantă care îți va schimba viața. Ca să te asiguri că magazinul va fi un succes și că vei face destul profit încât să te susții financiar, trebuie să ai în vedere foarte multe aspecte.

Iată câteva lucruri la care este foarte important să fii atent:

Găsește o nișă

Primul lucru pe care trebuie să îl stabilești este, desigur, ce o să vinzi. Cel mai probabil te-ai gândit deja la acest lucru, dar noi îți sugerăm să găsești o nișă. Piața este deseori suprasaturată, așa că șansa ta la profit este să găsești un profil al magazinului care să se diferențieze de altele.

Alege un domeniu despre care știi deja multe lucruri, astfel îți vei putea da seama mai ușor ce obiecte se vor vinde mai bine sau de ce. Asigură-te că există producători de la care vei putea cumpăra cele necesare la un preț bun.

Dacă vrei să vinzi lucruri făcute de tine, ai din start un avantaj: nu trebuie să te mai preocupi cu găsirea producătorilor. Înainte să deschizi magazinul, află care este interesul pentru produsele create de tine: printre prieteni, pe rețele de sociale, pe site-uri cu profil de vânzare.

Experiența clienților contează

Gândește-te la cum ai vrea tu să te simți într-un magazin. Să poți să te plimbi ușor printre rafturi, să ai acces ușor la produse, să vezi prețurile din prima, să nu existe dezordine și produsele să fie sortate pe categorii.

De asemenea, este necesar un cititor cod de bare. Astfel, eviți aglomerația care se poate forma la case, pentru că produsele vor fi scanate ușor, fără să fie nevoie să introduci fiecare cifră de mână pentru a elibera bonul.

Mai mult, atitudinea celor care lucrează în magazin este foarte importantă. Poate vei fi tu sau vei angaja pe cineva. Ai grijă să vorbești mereu politicos clienților și să îi ajuți cu tot ce poți, succesul afacerii tale depinde de asta.

Amplasarea magazinul este importantă

Unul din cele mai importante aspecte este locul în care se va afla magazinul. Oamenii își doresc să aibă acces facil la locul de unde vor să achiziționeze ceva. Asigură-te, deci, că se poate ajunge ușor atât cu transportul în comun, cât și cu mașina personală.

În plus, alege un loc în zone foarte populate. Dacă nu reușești să îți faci destulă reclamă ca oamenii să știe unde ai magazinul, te poți baza pe cei care trec prin zonă. Decorează-ți vitrina astfel încât să atragă atenția și să fie clar ce anume vinzi.

Apropo de zonă, evită-le cele rău famate. Îți dorești ca atât clienții tăi, cât și angajații, să se simtă în siguranță, indiferent de ora la care ar vizita magazinul tău. Înainte să semnezi un contract pentru loc, vizitează zona la diferite ore pentru a-ți face o idee mai bună.

Să deschizi un magazin este un proces destul de complicat, dar dacă te dedici cu adevărat, ai șanse mari să fie un succes. Ai în vedere amplasarea, profilul magazinul și mai ales experiența pe care o vor avea clienții.

( Sursă foto: Shutterstock.com )viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

3 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru sfaturi.

  2. si noi ne gandiseram la un moment dat sa deschides un magazin micut, cu haine, dar ne-am lasat pagubasi pentru ca sunt riscurile foarte mari, Oricum, bune sfaturile tale pentru cei care sunt mai curajosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares