Ventilator sau aparat de aer conditionat?

O altă variabilă care pastreaza racoarea nu este doar casa sau apartamentul dvs., ci împrejurimile sale imediate – aveți copaci sau altceva ce face umbra? Chiar dacă aveți doar iarbă sau arbuști scurți, o clădire înconjurată de plante va rămâne mai răcoroasă decât una înconjurată de pavaj de beton sau asfalt. Și, bineînțeles, chiar dacă aveți copaci umbroși, izolare decentă, ferestre corespunzătoare, tavane înalte și orice avantaj arhitectural, ar putea fi prea riscant să încercați să traiti fără aer condiționat.

Dar dacă tu și toată lumea din familia ta se bucură în general de o stare bună de sănătate, este într-adevăr posibil să se pastreze racoarea si fără aer condiționat prin cele mai rele valuri de căldură – cu condiția să ai o casă decent izolată, ferestre adecvate și suficiente ventilatoare. Primul lucru pe care trebuie să-l amintiți este pur și simplu „un ventilator”.   Veți avea nevoie de mai multe, în funcție de câte ferestre aveți, cât de mari sunt camerele dvs. și de alți factori.

De asemenea, amintiți-vă că, spre deosebire de un aparat de aer condiționat Midea de 9000 btu , ventilatoarele nu fac de fapt racirea aerului – dacă este cazul, mișcarea lamelor și a motorului generează cel mai probabil o căldură.  Dar un ventilator vă poate ajuta să vă răcoriți, ajutându-vă mecanismele biologice de cooldown: cu alte cuvinte, transpirația se evaporă mai repede.

Deși ventilatoarele pot chiar să răcească aerul din interiorul casei dvs. – dacă sunteți destul de norocos să trăiți într-o zonă în care, indiferent cât de cald este în timpul zilei, cel puțin nopțile se răcesc. Cu toate acestea, doriți și cel puțin o fereastră cu un ventilator care suflă în afară, pentru a îndepărta aerul cald din interiorul casei.

(sursa foto: capital.ro)

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares