209 și contabila

A apărut nu demult o prostie de circula în lumea bloggerilor. Faza cu 209. O tâmpenie fără margini, de care eu habar n-aveam. Am întrebat pe cineva care e faza, ca nu cumva să mor prost și mi s-a spus că-mi trebuie o contabilă.

Dacă era faza cu 206, știam că ăla e numărul de oase pe care-l are corpul uman. Dar 209, ce e porcăria asta?

De fapt, acest 209 nu înseamnă nimic. A pornit de la suma de 209 lei pe lună pe care îi câștigă cineva, din antreprenoriat. Probabil de acolo. Căci deh, așa e frumos, hai să facem mișto. De aia se iau oamenii de cap când aud de bloggeri acum. Pentru că orice imbecil care a scris 2 fraze și-a pus o poză cu Becali tunzând o oaie, e automat blogger.

A mers treaba cu acest 209 cam vreu 3 săptămâni. Bine că-n ultima vreme s-au cam potolit cu asta. Rămâne să revenim la vechile vorbe “de duh” – Să-l chiș în freză, Mai taie din ele, dă-le dracu, Nu știu d-astea și Am borât în supermarket.
Vorbe de duh nene din puțul gândirii. Viitorul e asigurat. Care nu va fi cocalar peste 20 de ani, va fi prins și bătut cu bestilitate. De 209 ori. Și vom avea nevoie de cineva care să facă contabilitate completa a loviturilor de bici sau levier. Nu de alta, însă atât de proști vom fi în următorii ani încât vom ajunge să numărăm ceva de genul:
– Unu, capra cu trei iezi, sâmbătă, 44, 32, 17, s-a cântat Bingo, 19, Evrika, 99 pă sistem, se știeee!

A început să-mi fie silă de gloata asta “de bloggeri“. Nu au altceva decât ură în ei. Dar știu să se laude cu venituri de mii de euro lunar. Se câștigă banii ăștia din blog? Păi, ți-aș spune, dar trece de 209 și vei avea nevoie de un contabil. Sau o contabilă, dacă mă înțelegi.
A mai prins careva acum schema cu 209-le? că nu înseamnă nimic?

Nu știu de alții, însă eu chiar am nevoie de un contabil. Deoarece la cine am apelat, veche cunoștință, se comportă de parcă aș fi sclav pe plantație. Nu pot întreba ceva, căi se dau ochii peste cap, se bufnește, spunându-mi-se pe un ton de superioritate că de ce n-am pus mâna să citesc și eu de pe Google? Că nu-i obligația ei să mă învețe niște chestii pe care eu, ca asociat unic al societății, ar trebui să le știu.

Vorbeam cu un prieten de treaba asta. L-am întrebat de ceva legi.
– N-am mă idee, nu mă interesează!
– Păi cum așa?
– Păi de ce să știu eu? D-aia am contabilă!

Ei bine, am și eu contabilă, însă a mea face ca toate zodiile. O fi din cauză că nu mi-a luat bani pentri cele 3 foli pe care le are de făcut la mine lunar? O enerva-o figura mea? O fi femeia la menopauză? Nu-i o rușine, aceeași problemă o are și nevastă-mea cu colegele la muncă. Surorile Venin, de care știe tot institutul că nu-s citove la minte de la o vreme.

Mi-am pus fel de fel de întrebări și am găsit destule răspunsuri. Cam 209. Nu le-am numărat singur, am folosit… o contabilă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *