Adesea radiografia dentară e obligatorie

Niciodată nu mi-a plăcut ca medicul dentist care mă tratează să mă trimită în cu totul alt loc să fac radiografia dentară fără de care nu poate lucra. Mi se pare nepermis pentru o clinică stomatologică decentă și prefer să caut un alt stomatolog. Adevărul e că adesea radiografiile dentare reprezintă un instrument indispensabil pentru stabilirea unui diagnostic dentar corect.

Cum sunt pacient al clinicii dr. Șerban, mi s-a părut absolut normal ca acolo să existe un aparat radiologic modern, care oferă protecție maximă pacienților. Chiar ar fi fost aiurea să caut pe net radiografii dentare in bucuresti. De altfel, am multe motive de a alege această clinică dentară.
smile2

– Are aparatură de ultimă generație PIEZOSURGERY.

– Ni se oferă confort sporit postchirurgical față de tehnicile clasice.

– Sterilizarea se execută conform normelor UE.

– Există personal specializat. Echipa dr. Șerban e formată din medici stomatologi specialiști cu experiență de 15 ani în domeniu. Dr. Șerban are chiar 18 ani de experiență. Cursurile de specializare în străinătate și în țară ne dau garanția unor lucrări de calitate realizate de profesioniști care dețin tehnici avansate de chirurgie și implantologie.

– Se oferă garanție pentru lucrare.

– Echipa clinicii e la curent cu ultimele tehnici în implantologie orală și chirurgie orală și oferă cea mai sigură metodă de augmentare osoasă, de vindecare și regenerare tisulară, de elevare a sinusului maxilar fără complicații, tehnica PRF.

– Clinica are aproape 9800 de clienți mulțumiți. Asta-i cea mai bună garanție că aici se face o muncă de calitate și, foarte important, fără dureri pentru pacienți.

O radiografie dentară este imaginea plană a unui organ obținută în urma expunerii zonei respective la radiații X. În cadrul tratamentelor stomatologice, se efectuează frecvent radiografii dentare. De multe ori ea este chiar obligatorie.  Radiografia dentară ajută la diagnosticarea corectă a cazului clinic și la elaborarea planului de tratament. La clinica dr. Șerban medicul o recomandă și o poate realiza el însuși.

În general, există numeroase tipuri de radiografii dentare, fiecare dintre acestea având destinații specifice, cu avantaje și dezavantaje. Ortopantomograma (OPG) e reprezentarea radiologică panoramică a cavității orale. Ea furnizează o imagine de ansamblu a situației clinice a pacientului, fără a oferi informații de finețe. Ortopantomograma mărește obiectul cu 25-35%. OPG-ul cuprinde ambele arcade dentare.

De obicei, radiografia dentară se efectuează la începutul tratamentului, fiind foarte importantă pentru stabilirea unui diagnostic general corect. De multe ori sunt necesare radiografii retroalveolare, mai mici ca dimensiune, dar care prezintă informații mult mai detaliate.

Radiografia mușcată prezintă doar câțiva dinți de pe arcada dentară. Tipul acesta de radiografie e indicată pentru explorarea dinților văzuți dinspre partea lor ocluzală. Practic, pacientului i se prinde de dinți un mic suport care are atașat filmul radiologic dentar, poziția fiind de mușcare a filmului între dinți. Aparatul radiologic e poziționat deasupra capului pacinetului. Filmul se developează în doar câteva minute.

Radiografia dentară digitală plană (în două dimensiuni) e cea mai nouă modalitate de realizare a radiografiei dentare. Datorită volumului redus al aparatului radiologic dar și al cantității de radiații, poate fi folosit chiar lângă scaunul dentar. Acest lucru facilitează tratamentul și verificarea etapelor terapeutice. Filmul dentar e înlocuit cu un senzor ce are aspectul unui film dentar. Acesta captează imaginile radiologice și le transmite către un calculator care ulterior le afișează pe un monitor. Acest tip de aparat e foarte ergonomic.

În ultimii ani s-au dezvoltat sisteme de radiologie dentară digitală care au avantajul utilizării unor doze de radiații mai mici dar și posibilitatea înregistrării imaginilor în format electronic, facilitând astfel transformarea lor în imagini 3D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *