Anunțuri la mica publicitate

Lucram la Libertatea în 2008. Slujba era ok, nu aveam stres prea mare. Totul era ok pana aveam de făcut pagina de mica publicitate.
Pagina consta, de fapt, din 2-4 pagini de mică publicitate, pline de vrăjitoare, care mai de care mai adevărate mame, surori, verișoare și cunoștințe ale Mamei Omida, de anunțuri matrimoniale (sanchi, numa masaje erotice și studente oferind companie domnilor foarte generoși)…
Anunțurile erau mici și trebuiau făcute în așa fel încât să încapă în maxim 4 pagini, dar să se vadă și mare. Era un program care le condensa, apoi eu trebuia să le aliniez, coloană cu coloană.
Cel mai nasol era când trebuia să fiu atent la vrăjitoarele alea, să nu schimb pozele între ele. Căci pe toate le chema Prințesa Roxana, Regina Magiei albe, Marghioala de la răsărit etc…

Știu că într-o zi am amețit două poze ale vrăjitoarelor. Ambele aveau același nume și aceeași moacă de ciorditoare recidivistă.
Scandal a doua zi. A sunat una la redacție că i-am poza poza alteia, că “haia ie o tarâtură, care-și bate joc de numele meu și fură banii la oameni“.
Ca să potolim nesătula i-am mai dat un anunț moca în ziar. A tăcut. Oricum nu le suna nici dracu p-alea. Sau mai știi, poate or fi sunate, mergând pe principiul “vorbești, net primești“.
Și revenind la anunțri la mica publicitate. Nu-i de ajuns să-ți pui anunțul pe net. unii (mai ales ăștia mai peste 50 de ani) sunt încă fideli ziarului scris, pe principiul:
– Pe net poate pune oricine anunțuri false!

Aici au dreptate. Există sute de anunțuri puse la mișto (încă există, din păcate), dar îți poți face anunțul public prin intermediul internetului. Care e mare cât cuprinde. De exemplu, cred că e singura chestie creată de om care nu poate fi oprită.

Tot în mica publicitate găseam și anunțuri către Dumnezeu știe ce așa zise “saloane de masaj“, fațadă pentru prostitiuție, din moment ce în aproape toate, adresa era un număr de pe Mătăsari sau Plevnei. Însă pe internet am putut afla și club de masaj de calitate, când mi-a trebuit.

nu mie, ci unui prieten venit de la țată, care, ajuns în capitala țării a avut 3 dorințe:
– să meargă cu metroul, deoarece nu văzuse niciodată așa ceva;
– să-și cumpere telefon cu Android și ecran de 5 inci;
– să vadă și el el ce e ăla masaj erotic.

L-am putut ajuta cu toate 3. L-am plimbat cu metroul până în centru, am intrat în magazin și i-am arătat cam ce telefon voia, apoi l-am dus la salon. A doua zi a plecat acasă. trei zile m-a sunat întruna să-mi spună cât de mișto s-a distrat la București.
slide2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *