Cât timp pierzi la calculator?

Cât timp pierzi stând în fața calculatorului? Vorbesc aici de timpul exclusiv pierdut, în care cauți poze, muzică și alte prostii, just for fun. De ce n-ai face ceva constructiv cu timpul ăla?
Să învățăm ceva nou, că tot avem acces la internet. Stăm pe facebook și la toaletă. Nu putem face baie fără două selfie-uri, unul cu before, altul cu after. În curând vom fi ca Johnny Mnemonic și Street Preacher, conectați la internet și plini de implanturi. Și măcar de-am face ceva.
Însă nu facem. În principal de lene. Lenea e dușmanul numărul 1 al oamenilor.
– Fac maâine, azi mă doare capul…
– De luna viitoare mă apuc de sală.
– A, e greu să învăț singur.

Și uite-așa, de lene, pierdem extrem de mult timp în fața monitorului. Și apropos de pierdut timpul, să vorbim și despre jocurile video. Contrar ceea ce ați crede, cu unele nu pierzi timpul. De exemplu, am jucat jocuri politisti, crezând că-s făcute toate după același calapod. Vezi dușmanul și-l umpli de plumb.
Multe jocuri sunt diferite de “dă-i la cap“. Jucându-le, chiar am înțeles cum e să fii polițist. Nu-s toți niște brute, după cum suntem obișnuiți. În plus, în jocuri, poți fi oricine vrei. Spărgător de bancă, polițist, polițiștă, pilot de raliu, camionagiu, manager de fotbal, orice. Și dacă excelezi într-un joc ce are aplicație off-line, de ce să nu-ți încerci norocul să te angajezi pe acel post? Nu pentru orice meserie îți trebuie bani (caz în care vrei să fii manager de echipă de fotbal). Fă-te manager de magazin, apoi încet-încet, vei ajunge și să vinzi fotbaliști. Atenție însă, că-n viața reală nu-i așa simplu ca-n fața monitorului.
de exemplu, eu văd în a fi manager de fotbal că ai fo un mic traficant de scclavi. Vinzi și cumperi jucători după bunul plac. Care e diferența de sclavie aici?

Hai să vedem ce fac în continuare. În LOL am două jocuri pentru promovare jucate. O victore și-o înfrângere. De câteva zile mi-a fost frică să joc cel de-al treilea joc. În bronze 5 dai numai de trolleri. Copii care se joacă nșpe miii de jocuri fără să priceapă nimic din ele…
Young Teen sleeping front of a laptop computer and on a bed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *