Ce nu fac părinții pentru copii!

Nu sunt părinte și nu-mi dau seama foarte bine câte aș face pentru copiii mei. Am zis întotdeauna că-mi plac copii, însă nu de puține ori m-am arătat deranjat de prezența lor. Cică treaba asta e general valabilă la bărbați. să nu suporte alți copii, însă pentru a-i lor să fie în stare de orice. Deci, să mă consider pe drumul cel bun?

Un prieten mi-a zis nu demult, că după ce ți se naște copilul devii alt om. Mai responsabil, mai iubitor, mai încetează discuțiile de acasă. Cică exact ca-n filme. “Te cerți cu nevasta și vreți să băgați divorț, Doamne ferește? Atunci FACEȚI UN COPIL. Copilul vă va uni” Și, de cele mai multe ori, treaba asta funcționează. Vorbim de familiile cu unul sau doi copii, nu de cele cu “echipă de fotbal“, care toarnă copii pe bandă rulantă pentru ajutorul social și alocația copiilor.

Chiar, asta nu-mi pot explica deloc. Cum dracului să fii atât de animal încât să faci copii pe care-i crești în jeg, doar ca să ai tu bani de bere și țigări. Înțeleg că poate așa ai fost și tu crescut, însă până când se prelungește chestia asta? Mai niciodată, după cum se zice în zicala “ce se naște din pisică, șoareci mănâncă!“.

Dar să revenim la lucruri frumoase. Copiii. Ce n-ar face părinții pentru copiii lor? Am văzut destule cazuri reale, după care s-au inspirat și secvențe din filme, când părintele, înaintea morții să facă pe dracu în ăatru ca să-și salveze copilul. De curând o femeie din China a fost omorâtă de scara rulantă și-a avut prezență de spirit ca să arunce copilul în față înainte s-i omoare scara. După aceea am auzit că și alți chinezi au murit la scările rulante.

Mai văzusem acum vreo 20 de ani un caz în care un bărbat și fetița lui, mergând regulamentar cu mașina, au fost loviți de un șofer beat de camion. Mașina lor a fost aruncată într-o prăpastie, însă, nu se știe cum, bărbatul și-a aruncat fetița din mașină, înainte ca să se prăbușească în prăpastie și să fie ucis. Și fetița nu avea decât câteva zgârieturi, plus șocul emoțional.

Pentru copii facem orice. Ce jucării nu le dăm? Ce jucărie vrea copilul, pe aia o are. Mașinuțe? elicoptere? Roboței și păpuși vorbitoare? Are de toate. Camera copilului? aia cum arată? Aici parcă ai intra în magazinul de jucării. Mi-ar plăcea să am și eu așa camera. a, pardon. Deja e așa camera mea. A noastră, a ăstora mari. Că nu prea i-o conveni neveste-mii?
– Ghinion femeie. Ia d-aici. așa trebuie să arate camera copilului. Stai așa până te obișnuiești.

Și-am luat mobila frumoasă în cameră. Genul ăla de o vedeam în reviste nu de puține ori. Mobilă frumoasă, camera plină de jucării, steluțe fosforescente pe tavan, de toate. O minunăție să vezi steluțele alea noaptea. Adoarme nevastă-mea uitându-se la ele de n-aveți idee. Exact ca un copil.

Voi ce n-ați face pentru copiii voștri? Există vreo jucărie pe care nu ia-ți lua-o? Există vreo ocazie în care să mâncați ultimul dumicat în defavoarea copilului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *