Chinezul și ceasul buclucaș!

watchPrima comanda de pe ebay a fost un ceas. Mare, rosu, automatic. Ceva ce pe piata din Romania nu gaseai decat la magazinele de lux din centru.
Am amsteptat o luna, nerabdator. Abia trecea timpul. Intr-un final a ajuns. Era exact ca in poza. Ma felicitam singur pentru alegerea facuta:
– Buna afacere ma… La 10 dolari merita fiecare banut!

Deoarece il luasem cadou pentru tatal meu, mare pasionat de ceasuri, la randu-i, i l-am potrivit si i l-am oferit de Craciun, cu toate ca ajunsese pe vreo 29 decembrie. Ne și bucuraserăm c-a ajuns atunci, nu pe la sfârșitul lui ianuarie.
Dupa jumatate de ora vine tata la mine si-mi zice:
– Ceasul a stat!

M-am apucat de l-am intors iar. Dupa alta jumatate de ora iar a stat. Deja ma apucasera nervii.
– Uite ma, nu am luat de la noi de la baietii de pe net, ca sa-mi dea teapa un chinez?!

Nu stiam ca pot face scandal direct la ebay, am incercat sa discut cu omul. Cica treaba era simpla. Trimiteam ceasul inapoi, pe cheltuiala mea si el imi trimitea altul. Insemna sa dau 40 de lei trimisul pana in China, ca sa imi dea alt ceas. Ajungem la pretul unuia luat din targul Obor, de la ciorditori.

Pana la urma, la final, nu am rezolvat nimic. Dupa 3 ani am dat de ceas intr-un sertar. M-am dus cu el la ceasornicar, fiind convins ca il voi repara.

Mi-a schimbat in el mecanism, par, fel de fel. Tot se oprea. In plus, nu mai mergea nici data, deoarece se rupsese un pinion extrem de fin. Am dat 50 lei pe reparatie. Mi s-a oprit dupa cateva ore. Cand m-am dus inapoi la Obor la ceasornicar, se jura ca nu ma mai vazuse vreodata.

Am tras concluzia ca ala e un ceas cu ghinion. La fel ca masina in care a murit James Dean. Piese din ea au fot folosite la alte masini, care au avut accidente tragice…

De atunci m-am lecuit cu ceasurile cumpărate de pe la chinezi. Mă uit bine și văd câte calificative are individul, câte ceasuri din modelul ăla a vândud și ce calificative a primit. Între timp am învățat și eu să lucrez cu ebay-ul mai bine.

Însă, dacă vreau cu adevarat un seas bun și precis, ma duc la profesionisti. Cumpăr ceasuri originale de la Ceasule și-am terminat cu tot bâlciul. Sunt accesibile, comanda îmi vine în 2 zile, nu o lună și ceva, iar pe deasupra am și garanție!

One thought on “Chinezul și ceasul buclucaș!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *