Cine vrea să fie clown?

vodevilV-am mai spus în cetava rânduri de ce consider că America e mama tuturor descreieraților și-a ciudățeniilor.
Văzusem zilele trecute un alt episod din Taboo. Un cuplu de clowni horror. Se machiau ca să arate ca niște clowni veniți din iad. Cu guri mari, pline de sânge, mânjiți pe față, urâți cu spumele mării. Nu-și arătau niciodată fața, ci doar machiajul final. Ba chiar și vorbeau altfel, mascându-și vocea adevărată. După cum se prezentau oamenii, am impresia că făceau parte din rămășițele bâlciurilor de altă dată, acum numindu-se “freak shows”.M-au oripilat idioții ăia. Mie care și așa nu-mi plac clownii, dar ăia m-au înfiorat.
După aceea a apărut altă distrusă, o grăsună machiată strident de-i dădea înainte cu niște păpuși. Dar nu păpuși normale. Păpuși deformate, monstruoase, pline de bube, de sâșge, de tatuaje. O oribilitate fără margini. Ei bine, aia le cumpăra normale de la magazine, apoi le vopsea, le deforma, le mânjea de sânge (fals, cred!), apoi le vindea.
Atenție, le vindea. Din aia trăia nebuna! Deci dacă aia era nebună să țină în casă câteva zeci de bucăți, gândiți-vă ce nebuni sunt ăia care cumpără așa ceva!
Îmi pare rău, însă pentru mine e prea mult. Oamenii ăștia nu-s normali.
Mai rău, e că se împinge lumea din ce în ce, către anormalitate. Însă aia e discuție care nu se poate discuta aici prea mult.

Altă tâmpenie izvorâtă din America este Halloweenul. Eu unul urăsc această “sărbătoare”. Nu există! Nu are niciun fel de importanță spirituală, cum e la mexicani ziua Morților, cu schelete uriașe și măști cu cranii. aia înțeleg, oricât de ciudat ar părea. Însă mascatul în clowni ucigași, zombie, scheleți, draci și fel de fel, care să bată din ușă în ușă cu “ne dați sau nu ne dați”, aia nu mai înțeleg. De curând am văzut c-a apărut și la noi moda asta cu Halloweenul. fel de fel de vedetuțe se îmbracă în tot felul de lighioane și pleacă la serate, la bal mascat.
Eu am zis, dacă-mi sună vrem zombalău cu mațele pe afară, la ușp, să nu-l aud că plânge după mă-sa dacă-i fac vânt pe scări!

altă sărbătoare venită tot de la americani e sfântul Valentin. Eu nu serbez așa ceva. Și nici nevastă-mea. Nu-s neapărat împotriva acestei sărbători, e despre dragoste, cățeluși pufoși și inorogi roz care expiră curcubee. Să fie la ei acolo. Nu înțeleg însă cum tot norodul care nu recunoaște Dragobetele nostru, se agață de sfântul Valentin în prostie. Măcar de-ar crede în Dumnezeu!

Și cam asta e cu moda de la americani, care-a venit grămadă peste noi de nu știm cum să ne mai ferim rămășițele de valori pe care le mai avem.
Aproape mă gândesc cu groază când voi avea copii. căci pe la 5-6 ani va începe altă dustracție. Vor vrea neapărat să-și facă ziua de naștere cum au văzut la colegii de grădiniță. având clowni invitați, zâne, prințese, pirați, Peter Pani, Albe ca Zăpada și câte și mai câte.
Ce să fac atunci? Pe unde să mai scot cămașa?
Va trebui să-i tocmesc animatori petreceri copii, ca să am liniște în casă. Să-i iau un Jax din League of Legends dacă vreau, o Albă ca Zăpada, orice numa clown să nu ceară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *