CISS – imprimanta viitorului?

mg5450_1Auzisem acum câțiva ani de sistemul CISS – un sistem revoluționar de cartușe de imprimantă. Ceva care costa mai puțin decât cartușul standar și care printa de 20 de ori mai mult. Sincer, am fost sceptic la auzul acestei vești.
– Altă găselniță pentru prostime, or să dea milioane pe sistemul ăla apoi vor reveni la cartușele normale.

Însă, m-am înșelat. Și-am văzut când am luat o imprimantă nouă. Nivelul din cartuș (și la color și la negru) era de 25%. Am întrebat la ei, crezând că e o eroare, că n-am știut eu să-mi instalez imprimanta. Mi s-a răsuns că așa-s toate cartușele “standard” care vin din fabrică, la o imprimantă nouă.

Apoi mi-am dat seama că așa se câștigă banii. Prin vânzarea consumabilelor, nu din vânzarea imprimantelor. Doar câte imprimante să-ți cumperi? Așa cartușul trebuie schimbat.

Ziceam c-am găsit soluția în reîncărcări cartușe. Nu știu cum unii au avut “bafta” să își reîncarce cartușele în mod profesionist, eu am dat numai de habarniști. Îmi încărcau cartușul, dădeam jumătate din banii pe un cartuș nou și-mi mergea două zile. Apoi ba se bloca, ba nu mai scotea, ba se înfunda, fel de fel. Așa că m-am lecut și de modalitatea asta.

Și mi-am adus aminte de sistemul CISS. Și-am căutat să văd dacă e într-adevăr bun de ceva, sau e doar un produs ineficient, c-o strategie bine pusă la punct de marketing.

Și până nu l-am văzut pus în practică la cineva, nu am crezut nimic din capacitățile astea “uimitoare” ale unei imprimante foto cu sistem CISS. Am fost zilele trecute la un prieten care a listat vreo 4 cărți de povești. Vorbesc de cărți vechi, care unele nici nu mai există la bibliotecă, fiind casate. Nu știu de unde făcuse rost de ele, însă când ai bani, aproape orice e posibil. Așa că a listat omul cărțile alea fără probleme. Însă-mi rămâne întrebarea: “Cine-a avut răbdare să tehnoredacteze 500 de pagini câte are o carte?

Dar să revin la sistemul CISS. Am crezut că-i și scump. Asta, pe lângă faptul că nu credeam eu în magii de genul “listezi mii de pagini cu un cartuș“. aici nu e vorba de cartuș, ci de o încărcare a unui cartuș. Și având în vedere că unele imprimante au chiar și 6 culori, vă dați seama în cât timp se termină acea încărcare? Vei lista de plăcere! Pe cuvânt de nu-mi iau și eu o imprimantă din setul de imprimante CISS cât de curând (nu-i deloc scumpă!), iau și niște hârtie glossy și m-apuc să fac postere. Hmm, poate așa voi pune în practică o idee de prin 1995. Aceea de a-mi scoate un poster imens, făcându-l din foi normale, A4. Să mai aud pe cineva că-mi zice că-s megaloman. Cu posterul ăsta uriaș îi iau piuitul. Pfff, poate intru în Cartea Recordurilor. bine, nu cu foi glossy că n-am tone de galbeni în vistierie, însă să-mi scot un poster de vreo 10 topuri de hârtie. Adică 5000 de coli. Și să-l pu pe un câmp undeva, botut bine în țărușe. Parcă și prevăd știrea la ziarele și televiziunile străine.

Cu ajutorul unei imprimante CISS, un român a intrat în Cartea Recordurilor“. Mai are Dan Diaconescu Senzaționalul, să mă cheme-n emisie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *