Condus pe ultimul drum de personaje din Star Wars

Petre a fost cel mai mare fan al filmelor Star Wars. Avea acasă un adevărat muzeu dedicat acestei francize, plin cu figurine întruchipându-i pe soldații de elită Stormtrooper, maestrul Yoda, Prinţesa Leia, Darth Vader, R2D2, Chewbacca etc. Prietenii îi știau pasiunea pentru Star Wars și preferința pentru soldații devotați Imperiului, cele mai loiale personaje de film din istorie, cum spunea el despre Stormtroopers. De altfel, a și cerut să fie condus pe ultimul drum de personaje din Războiul Stelelor.

Colecția lui Petre era vizitată nu numai de mulți dintre fanii filmului din țară, ci și de peste hotare. I se oferiseră bani buni în schimbul unor piese din colecție, dar Petre a refuzat, politicos dar ferm. El ar fi vrut ca, dimpotrivă, colecția lui să se mărească, deși aceasta îi ocupa deja două dintre cele 3 camere ale apartamentului său.

De exemplu, citise undeva că popularitatea acestei francize e atât de mare încât, în insula Niue din sudul Oceanului Pacific, poți plăti cumpărăturile cu monede Star Wars de colecție. Ei bine, astfel de monede îi lipseau lui Petre și tare mult ar fi vrut să capete măcar una.

Prietenii îl sfătuiseră, mai în glumă, mai în serios, să ceară un fel de rentă viageră, de la guvernul României, fiindcă atrăgea atâția turiști în țară. Câștigurile seriei de filme formată din șase părți Star Wars au totalizat aproximativ 4,3 miliarde de dolari, făcându-l să fie a treia serie cu cele mai mari încasări din lume, după francizele James Bond și Harry Potter. Ei bine, de ce n-ar fi beneficiat și Petre de pe urma hobby-ului său?

Soldații Stormtrooper sunt îmbrăcați într-o armură impunătoare, care le permit supraviețuirea în aproape orice fel de mediu. Acești soldați de elită mânuiesc impecabil blastere și alte dispozitive de luptă și acționează în hoarde. Petre dăduse o mică avere pentru câteva astfel de armuri.

Petre visa că noi, pământenii, vom putea lua contact direct cu unii dintre extratereștri, aceștia împărtășindu-ne din cunoștințele lor. De ce ar face asta pentru noi? “De ce nu?” răspundea el, convins că ființe inteligente venite din spațiu mai făcuseră acest lucru de-a lungul istoriei Terrei. Deocamdată, nu știm ce va fi, cel mai important e prezentul. Cert este că Petre, care iubea adrenalina, a căzut cu motocicleta și și-a pierdut viața.

Rudele știau că avusese o pasiune aparte pentru Războiul stelelor și că dorea să fie dus pe ultimul drum de cei care întruchipau personaje din film. Cel mai bun prieten al lui Petre s-a implicat activ în ceremonia funerară, având grijă ca cererea decedatului să fie împlinită, oricât de ciudată părea.

Sigur, cei ce ofereau servicii funerare văzuseră multe la viața lor și nu s-au arătat foarte uimiți de cererea defunctului și au asigurat rudele îndurerate că vor primi tot sprijinul lor și că totul va decurge așa cum doresc, astfel încât să i se respecte memoria celui decedat.

Un cortegiu funerar atât de neobișnuit a atras atenția și, după ceremonia de înhumare, a apărut un ziarist care a făcut poze de zor și l-a întrebat pe cel mai bun prieten al celui decedat, ce se făceau dacă ar fi fost nevoie de transport funerar international.  Intervievatul a răspuns că personajele din Star Wars l-ar fi însoțit pe defunct pe întregul glob.

One thought on “Condus pe ultimul drum de personaje din Star Wars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *