Cum ne poate ajuta o agenție imobiliară

Familia noastră urma să se reunească cu prilejul unui fericit eveniment: căsătoria fratelui meu cu aleasa inimii lui. Toate bune și frumoase, pregătiri, emoții, iar cea mai mare parte a invitaților i-au onorat pe miri cu prezența, întrecând și cele mai optimiste așteptări. Numai că eu am primit sarcina de a le găsi invitaților din provincie cazarea necesară. A fost o sarcină foarte dificilă, dar am cerut ajutor specializat de la un agent imobiliar. În continuare vă prezint felul în care ne poate ajuta o agenție imobiliară.

vila

Nunta urma să aibă loc într-un mare restaurant din centrul Bucureștiului. A trebuit să caut cazare pentru câteva zile undeva în apropiere. Sunt bucureștean get-beget, dar acest lucru constituia un handicap: neavând niciodată nevoie să închiriez o locuință, nu aveam de unde să cunosc hotelurile bune și ieftine. Așa că am intrat pe net și am căutat www.apartamente-regimhotelier.ro, ocazie cu care l-am cunoscut pe Ionuț, un agent mobiliar cu experiență.

I-am spus telefonic lui Ionuț ce doresc, a cerut multe amănunte și erau multe de lămurit, fiind implicate un mare număr de persoane. E adevărat, mulți invitați din provincie își asiguraseră cazarea pe la prietenii din București, dar rămăseseră destui care se bazau pe mine. Agentul imobiliar mi-a spus că mă va suna într-o oră, după ce strânge informațiile necesare, după care vom vizita niște garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere complet mobilate și utilate care puteau fi închiriate în regim hotelier.

Majoritatea apartamentelor oferite aveau condiții de lux, de unde și un preț pe măsură, așa că a trebuit să elimin din start câteva oferte. Am înțeles că prețurile sunt mai mari pentru închirieri de numai câteva zile. Ionuț mi-a spus că regimul hotelier a luat amploare în urmă cu vreo 10 ani, atunci când hotelurile bucureștene aveau o mare căutare din partea turiștilor, astfel încât acestea practicau tarife piperate.

Din nevoia unei alternative avantajoase ca preț, însă cu un  confort ca și un hotel, au început să apară ofertele de apartamente în regim hotelier. Cu toate că acest gen de cazare alternativă e prezent de foarte mult timp în țări dezvoltate, precum Germania, Spania, Anglia și SUA, în România ofertele pentru un apartament sau o garsonieră în regim hotelier nu aveau la fel de mulți clienți. Acest lucru s-a repercutat direct asupra prețurilor, acestea fiind relativ scăzute.

Deși eram cu un automobil, vizitarea ofertelor puse la dispoziție de agentul imobiliar a durat două zile și au fost un fel de tur de forță. În cele din urmă, toți invitații aveau cazarea asigurată, iar acesta a fost cel mai bun lucru pentru mine, care mi-am îndeplinit sarcina trasată de familie și pe care mi-o asumasem.

Totul a fost perfect, de la nunta propriu-zisă, care a beneficiat de un meniu foarte bine pus la punct, de muzică variată și de un fotograf și un cameraman care au avut mult de lucru. Desigur, unchiul Emil s-a îmbătat, nu ne-a înșelat așteptările, așa că l-am dus repede la garsoniera pe care o închiriasem pentru el. Bineînțeles, eu n-am băut alcool, știind că voi avea drumuri de făcut la volan, dar oricum nu sunt băutor. Totul s-a desfășurat conform scenariului și toată lumea a fost mulțumită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *