De ce ai nevoie pentru a deschide o firma de constructii?

Tot mai multi se indreapta catre domeniul constructiilor pentru ca este mereu activ si presupune castiguri destul de consistente. Pentru a deschide insa o societate si a presta servicii de specialitate este necesara realizarea unui proces destul de complex, dar mai inainte de toate sa intelegi ce responsabilitati implica. In afara de faptul ca la inceput este necesara asigurarea unor costuri, cunoasterea strategiilor de dezvoltare si demarare a proiectelor. Iata cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa faci acest pas.

Realizeaza un plan de afaceri

Inainte de a face orice pas practic, este necesar sa realizezi un plan de afaceri structurat cu resposabilitate, care sa fie foarte solid pentru a se contura in realitate. Este necesar ca prin respectivul plan sa fie stabilit un scop precis al firmei de constructii pe care o vei deschide. Lipsa acestuia este motivul pentru care atat de multe afaceri dau faliment inainte de a prinde inca viata, de a oferi vreun profit.

Deci este necesar sa cunosti segmentul de piata caruia te adresezi, dar si asteptarile clientilor. De altfel, tu ce asteptari ai de la afacerea ta? Stii in cat timp ai vrea ca aceasta sa ia avant, cu ce resurse se va dezvolta? Indiferent de scop, fii mereu realist astfel ca anumite aspecte sa nu te ia prin surprindere.

Cauta un spatiu corespunzator

Gandeste-te ca ai nevoie de un loc in care sa te desfasori. De preferat este sa optezi pentru un spatiu care include si birouri, ca si depozite. Ai nevoie de acestea din urma pentru a putea depozita echipamentele si uneltele necesare. De asemenea, ia in calcul si faptul ca o sa ai nevoie de carucioare si transpaleti pentru transportarea acestora. Iti vei usura astfel insemnat de mult munca. Orienteaza-te totusi dupa acele modele care nu vin cu carucioare de calitate scazuta. In acest caz vei fi nevoit sa le inlocuiesti destul de frecvent, ceea ce nu e deloc rentabil.

Ia in considerare si nevoia de a beneficia de o parcare pentru ca sigur vei utiliza diverse vehicule in scopul afacerii. Cu toate ca o parte a celor ce detin firme de constructii lucreaza de acasa, daca te intereseaza o afacere care sa prospere, opteaza pentru un sediu legitim.

Construieste afacerea in conformitate cu cerintele legii

Deschiderea unei astfel de firme nu se realizeaza pur si simplu, sunt anumite permise si certificari de care ai nevoie pentru a putea presta servicii in domeniu. Mai ales daca interesul tau este de a oferi servicii profesionale, asigura-te ca firma ta este recunoscuta si inscrisa ca orice afacere legala. Nu uita sa achiti taxele care se impun! Stabileste categoriile de constructii in care vrei sa te specializezi. Vrei sa fie acestea civile doar sau sa includa si sectorul industrial, amenajarile interiorare in diverse spatii comerciale etc?

Fa un calcul cu privire la costuri

Pentru ca este un domeniu ce implica din start utilizarea de echipamente, vehicule, ustensile diverse, realizeaza calcule cu privire la cheltuielile pe care le ai de facut. De altfel, nu uita nici de publicitatea pe care trebuie sa o faci companiei pentru a fi recunoscuta de publicul larg, dar nici de facturile pe care trebuie sa le achiti. Imprumutul bancar reprezinta o solutie in cazul in care nu dispui de bugetul necesar pentru a pune pe picioare o astfel de afacere.

In mare acestea sunt aspectele pe care trebuie sa le vizeze deschiderea unei afaceri in domeniul constructiei. Desigur, va trebui sa te interezi si in privinta furnizorilor cu care vei colabora pentru a asigura echipamentele si materialele de care ai nevoie pentru punerea in aplicare a serviciilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *