De ce Blogatu?

Pe vremea când m-am apucat eu mai serios de blogging, adică prin 2011, după ce-am pierdut trenul cu spuma cremelor, prinzând doar un personal de clasa a treia, am aflat de Blogatu.

Cine e Blogatu și cu ce se ocupă?
Pe numele lui Călugăru Maris, Blogatu e ceea ce putem numi “un cineva” în lumea bloggurilor. Gurile rele spun că n-are stofă de blogger de top. Din cauză că vorbește repezit, sau “cu prune în gură“? Nu știu de ce. Eu am încercat de fiecare dată să fiu echidistant și să nu mă iau după gurile rele. Pe mine Blogatul m-a ajutat mult la început. Pe vremea când abia îmi făcusem un blog “public” și nu știam cum să atrag cititori, sau eterna întrenare “cum să câștig bani din blog?”.

Despre aceste întrebări voi încerca să răspund mai jos, urmărind, de-a lungul a câțiva ani, evoluția lui Blogatu. Începuse cu câteva concursuri la el pe blogul personal. Apoi pusese mâna pe câteva telefoane și le prezenta. Din 10 inși care vizualizau filmulețele lui, unul era interesat de acel telefon. Apoi cei 10 privitori au devenit 100, apoi 500 și așa mai departe. Marius și-a făcut treaba în continuare, indiferent de câte guri rele găsea pe la colțuri. Și asta am pățit-o și eu: e tare greu să-i mulțumești pe toți. Nu ai cum, orice ai face. Să dai un kil de aur fiecărui om și tot ar fi nemulțumiți.
DSC01325
L-am întrebat și pe el cum le face față:
– Nu mă interesează. Atâta vreme cât eu merg înainte cu ce-mi place să fac, totul e bine. Hateri vor exista zi de zi. Gândește-te că zi de zi se nasc unii noi. Însă la un hater “câștigat”, am 10 care mă citesc cu drag.

Și avea dreptate. Pe mine m-a ajutat să-mi pese câtuși de puín de fel de fel de idioí care-mi ziceau “de bine“.

Acum Blogatu are mii de vizualizări pe contul său de Youtube. Reviewuri și unboxinguri la telefoane și gadgeturi. Are 1000 de subscriberi, ceea ce pentru cineva care nu-i deloc vlogger, e destul de bine, mai ales că nu s-a apucat de mult de treaba asta.

Aștept de la el cu mult interes un review la Allview X3 Soul, care a apărut nu demult, fiind la ora actuală unul dintre telefoanele de vârf aflate pe piața din românia, la preț mult sub cele produse de Samsung sau Apple.

Ce-ar mai fi de spus despre Blogatu? Faptul că ajută bloggeri la început de drum (și pe mine m-a ajutat și nu doar o dată sau de două ori). Mai arătați-mi mie unul care încearcă în mod cât se poate de sincer să ajute pe altul, mai ales în branșa asta, unde care pe care. Din partea mea, Maris va avea întotdeauna o vorbă bună, oriunde m-aș duce și cu oricine aș vorbi. Face parte din cei o mână de oameni c-are au fost în stare să-mi răspundă la niște întrebări pe care orice începător în ale “lumii 2.0” le-a avut.

așadar, dacă ești la început de drum și crezi că ai calitățile necesare pentru a deveni un “onliner” de succes, ia legătura cu Blogatu. Te ajută cu sfaturi și vorbe bune în cercurile sale, iar dacă te ții de treabă, vei ajunge sus.

Articol participant la acest concurs.

6 thoughts on “De ce Blogatu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *