Despre filmele de groază

Îmi plăceau filmele de groază. Am zis îmi plăceau, la trecut. Acum, sincer, nu mă mai atrag. Puține mai sunt astea care să-mi placă. Am căpătat o oarecare fobie, când văd fantome, stafii, năluci, fetițe din fântână și fenomene ciudățele, cu oameni zburând prin aer, decapitați din neant etc.
Prefer oricând filmele thriller, cu un criminal cu drujbă, cuțite, sabie etc, care vine și hăcuiește în stânga și-n dreapta.
Văd că-n filmele astea de groază sunt întruna niște greșeli elementare.

De exemplu, pe gagica (întotdeauanse întâmplă să fie urmărită vreo tipă slăbuță, aparent fără nicio șansă de scăpare) din film o pândește din umbră vreun demon, criminal în serie, pisica zombie din vecini, fostul soț drogat, you name it. Și întotdeauna nebuna va fugi la etaj. Ori se împiedică de scări, ori e prinsă de picior din lateral și sfâșiată, apoi lăsată să se târască până la etaj.
Știm genul de filme, am vazut cu sutele. Însă am văzut cazuri în care una fuge c-o grămadă de chei în mână, deschide vreo 3-4 uși și fuge la etaj sau chiar pe acoperișul clădirii.
Hai mă, serios? Cât de tâmpit să fii? Fugi, descui ușa și apoi o lași larg deschisă după tine. De ce n-o încui după tine, femeie? Că ai timp, ăia nu știu unde ești, sau sunt la mare distanță de tine. Ba-n unele filme am văzut uși de metal solide, descuiate și lăsate larg deschise. Cum naiba să faci așa ceva?
Pune mâna și încuie ușa, că d-aia ai chei. Apoi fugi la următoarea ușă și încui-o după tine. Baricadeaz-o cu niște scânduri, scaune, trântește un frigider în fața ușii, descurcă-te.
Cum naiba lași ușă metalică larg deschisă? Ți-e greu 10 secunde s-o încui? Și ăla de dincolo poate să bată în ușă cât vrea, să dea cu pietre, cu paloșul, cu drujba, cu berbecul… Până nu-i cheamă pe băieții de la www.deblocari-usi.ro, nu va putea deschide ușa aia decât cu un camion, ca-n Terminator 1.

Altă prostie pe care o văd în filme e aia cu lovitul atacatorului. Băi, n-am văzut prostie mai mare. Vine peste tine Nea Caisă ăla rău și urât, vrea să te taie, să-ți facă una-alta și tu îl împingi și fugi. Câteodata una pune mâna pe un par și-i dă individului în cap. Apoi, greșeală imensă, aruncă parul/ bâta de baseball/ vătraiul cât colo și fuge speriată.
E greu să mergi pe vechea metodă “dă-i la cap“? Ce te ține să-i mai dai câteva bâte în căpățână până nu mai mișcă sau până rămâne fără dovleac?
Sincer, doar în 2 filme am văzut faza asta. Hai, trei să zic, dacă punem la socoteală și alea cu răzbunare, în care tipa e violată în pădure, scapă și se întoarce să-i omoare pe ăia. În rest… dai o dată, ăla rău cade, dezarmat, iar fata fuge ca proasta.
Și vă mai întrebați de ce nu-mi plac filele de groază?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *