Dezastru pe iaht!

yahtGeorge Gerard avusese o viață frumoasă. De la 18 ani lucrase ca băiat de mingi la un club de golf. La 21 de ani deja era pe picioarele lui, împrietenindu-se cu mari jucătorii de la selectul club de golf. Tot ce câștiga (undeva la 200 de dolari zilnic – bacșiș), punea la bancă. În trei ani câștigase o mică avere.
Apoi, toți banii i-a pariat într-o zi la cursele de câini. Pronia a făcut să parieze o sumă mare pe un câine carea avea cota de 40 la 1. Ogarul pe care pariase a câștigat la un bot de următorul clasat, favoritul aflat înr-o zi teribil de nasoală.
A luat banii de casă și i-a băgat înapoi în bancă. Peste câteva zile și-a cumpărat o căsuță la marginea mării. O luase la o licitație, pe un preț de nimic. Și-a reconsolidat-o cu ajutorul unor prieteni. Și vorbesc prieteni adevărați, nu noi cunoștințe, din ce în ce mai amabile față de omul cu bani.
În jumătate de an își făcuse o vilișoară de toată frumusețea. Avusese ceva probleme la piscina din mijlocul vilei, dar le-a rezolvat, câutând pe internet “comanda aici electropompe submersibile la Shop Einstal.”
A vândut apoi vila unui jucător de la clubul de golf. George știuse să-și păstreze proverbialul loc de “bună ziua“, pe oriunde se dusese. Așa, a vândut vila pe-o sumă frumușică. Un milion de dolari.

Jumătate din bani i-a pus în bancă, iar de jumătate și-a luat un iaht frumușel. Nu cine știe ce ambarcațiune, însă cochet, exact pe gustul lui.
De mic era fascinat de cărțile lui Jules Verne și avea gânduri să devină mare căpitan de vas. Acum avea un iaht personal (de-i ținea și loc de casă), putea să navigheze oriunde și oricând. În 15 ani a vizitat toată lumea, cunoscând oameni, cucerind femei, câștigând la cazino.
Într-o bună zi a pornit înapoi către casă. I se făcuse dor de locurile natale. Cine spune că a uitat de unde a plecat e un tâmpit. Aia nu se va uita niciodată, oricât de frumos sau de nasol a fost locul acela.
Pe iaht avea acum doi labradori, un papagal vorbitor, doi prieteni buni și soția lui. Se însurase în urmă cu 7 ani în Monte Carlo, c-o femeie superbă, pe care se chinuise un an s-o cucerească.
Totul părea să-i meargă bine lui George. Parcă și Dumnezeu îi zâmbea, făcând ca majoritatea afacerilor pe care le începea să-i aducă destui bani. George, la rândul lui, ajutase cât putuse în jurul său. Crease două școli și-o grădiniță într-un oraș sărac din Brazilia, salvase de la înec doi turiști de pe malul Sardiniei, împiedicase uciderea unui diplomat chinez la Koln, pierzând controlul asupra bolidului său și izbindu-se de-o mașină de pe contrasens, care abia-și deschisese geamurile, în timp ce un ucigaș plătit se pregătea să împuște diplomatul.

Plecând din Brazilia peste ocean, către Franța, locul său de baștină, călătoria părea că se va petrece fără pic de probleme…

Va urma!

2 thoughts on “Dezastru pe iaht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *