Din culisele comediei Prețul gloriei

Comedia Preţul gloriei (La rançon de la gloire / The Price of Fame) intră de azi în cinematografe. Mai jos puteţi afla câteva amănunte mai puţin ştiute despre acest film inspirat dintr-o poveste reală: la trei luni după înmormântarea lui Charlie Chaplin, în primăvara lui 1978, doi pierde-vară i-au furat sicriul şi au cerut familiei răscumpărare.

Aflaţi care din membrii familiei Chaplin au acceptat să joace în filmul lui Xavier Beauvois, cu ce se ocupă ei în viaţa reală, ce scrie pe mormântul lui Charlot din Elveţia și unde s-a filmat pelicula.

Membrii familiei Chaplin, roluri în film
În Preţul gloriei apare Eugène Chaplin, fiul lui Charlie Chaplin, în rolul unui îngrijitor de animale de la circ. Postura aceasta nu este departe de adevăr. În viaţa reală, Eugène Chaplin, acum în vârstă de 61 de ani, este fost manager de circ, actualmente producător de spectacole în acelaşi domeniu.

Dolores Chaplin, una din multele nepoate ale lui Charlie Chaplin, acum în vârstă de 39 de ani, este actriţă. În Preţul gloriei ea joacă rolul fiicei marelui comediant. În 2002, Dolores şi-a jucat propriul rol în filmul Rue des plaisirs, în regia lui Patrice Leconte. În 2007 a apărut în The Counterfeiters / Die Falscher, o dramă de război care a câştigat Oscar-ul pentru Cel mai bun film străin din partea Austriei.

Charlot, pe numele complet Charles Spencer “Charlie” Chaplin (1889-1977), a fost căsătorit de patru ori, are 6 fii şi 5 fiice. Ultima soţie a fost Oona O’Neill, cea care a şi fost contactată de profanatorii mormântului soţului său, la trei luni după înmormântare, în martie 1978.

Casa lui Chaplin devine The Modern Times Museum
Câteva scene din Preţul gloriei s-au filmat chiar în casa familiei Chaplin de la acea vreme (anul 1977), în Vevey, un mic orăşel de pe malul lacului Geneva, Elveţia. “A fost magic!”, povesteşte regizorul Xavier Beauvois. “Chaplin s-a mutat acolo pe la mijlocul anilor ‘50, şi a trăit acolo până la sfârşitul vieţii. De ani de zile se tot încearcă transformarea casei în muzeu. Din fericire pentru mine, au fost complicaţii care au întârziat proiectul până în ziua în care am ajuns noi să filmăm. Acolo, toate au rămas exact aşa cum erau atunci: biblioteca, pianul, dormitorul, totul”, a continuat regizorul francez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *