e365 va recomanda jucarii pentru fiecare grupa de varsta

Tinand cont de faptul ca in functie de varsta copiii prefera anumite jucarii, echipa e365.ro a realizat un mini-ghid cu jucariile recomandate.

Pentru bebelusi cu varsta pana la 6 luni
Comunicarea si jocurile sunt posibile chiar si la o varsta atat de frageda (mai putin insa in primele zile). Incepand cu varsta de 3 luni, micutii incep sa-si descopere propriul corp, devin fascinati de ceea ce ii inconjoara incercand sa analizeze totul cu manutele, gura si picioarele. Micutii devin din ce in ce mai curiosi, incep sa prinda orice obiect si sa-l guste, de aceea este nevoie de atentie sporita pentru a evita posibile incidente, cum ar fi inghitirea de mici piese. De asemenea, atentia le este atrasa de obiectele colorate si cele care emit diferite sunete.
Pentru bebelusii cu varsta de pana la 6 luni este recomandat amenajarea unui spatiu de joaca. Puteti agata un carusel muzical in patutul acestuia si cu siguranta va fi interesat de jucariile care atarna si sunetele emise de acesta, o lunga perioada de timp. Unele dintre jucariile recomandate pentru aceasta varsta sunt cele care scot sunete si jucariile de plus.

Jucarii pentru copii 6 luni – 1 an
In aceasta perioada, copiii isi dezvolta noi abilitati descoperind astfel un mod de viata mult mai distractiv si interesant, miscarile lui fiind mai precise. Incepand cu aceasta varsta copilul devine mai agitat, incepe sa mearga de-a busilea pentru a descoperi lumea din jurul lui. Jucariile care il pot ajuta sa-si dezvolte simturile sunt: jucarii care pot fi intinse sau trase, jucarii muzicale, cuburi de plastic, carticele de carton, jucarii pentru dentitie.
De la 1 an la 2 ani
Pentru copiii cu varsta intre 1 si 2 ani jucariile trebuie sa fie cat mai diferite si adaptate capacitatilor fizice, motrice si intelectuale ale acestora. Acestea trebuie sa ii ajute in permanenta la dezvoltarea fizica si psihologica dar si la stimularea imaginatiei si creativitatii. Joaca este instrumentul care contribuie foarte mult la dezvoltarea atentiei si concentrarii fiind si cel mai puternic instrument de educatie.
Sugestii de jucarii: jocuri lego, jucarii din lemn, jucarii de plus, instrumente muzicale, masinute etc.

Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani
jeep-jucarieCopii de aceasta varsta au nevoie de activitati cat mai interesante. Incep sa sara, sa arunce, asadar au nevoie de jucarii care sa le permita acest lucru. La aceasta varsta deja au o buna coordonare a mainilor si prefera sa deseneze si sa rezolve jocuri de puzzle. In jurul varstei de 3 ani incep jocurile imaginative, deci acum este momentul pentru jucarii speciale pentru dezvoltarea imaginatiei.
Sugestii: casute de joaca, triciclete, jocuri de constructie, creioane si carti de colorat, jocuri pentru nisip.
Dupa varsta de 3 ani copiii incep sa imite personajele pereferate din desene animate, incep sa se joace alaturi de alti copii, chiar sa imite adultii. De asemenea vor fi foarte fericiti sa creeze diferite lucruri pe care le vor arata cu uimire persoanelor cu care interactioneaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *