Este videochatul o meserie periculoasă?

În România, a apărut meseria de model videochat. Ceea ce, majoritatea, o considerăm tot o formă de prostituție, total eroat. Modelele sunt privite ca niște obiecte sexuale, fără dorință proprie, fără sentimente. Total neadevărat. Însă, din cauza acestor prejudecăți de care noi, românii, nu putem trece, unele fete ajung să aibă probleme din cauza acestei meserii.
De exemplu, am citit o poveste tristă despre Cristina. Nu știu dacă numele este real sau a fost schimbat, pentru a o proteja.
Ea a lucrat timp de 5 ani ca model videochat. Salariul mergea bine, fata își făcea treaba, toată lumea era mulțumită. Partea nasoală a venit când

un obsedat, unul dintre clienții săi, a început s-o urmărească.
La început se conversau zi de zi, ca apoi el să o invite pe Cristina în oraș. Fata a refuzat politicos, la fel cum s-a întâmplat și cu alți clienți care cer asta. Însă acesta nu s-a lăsat cu una, cu două. A început s-o caute în ferestrele de viudeochat cu alt nume și să devină violent în vorbire.
Deoarece studioul de videochat nu era deloc unul cum ar fi trebuit să fie, ca să-și protejeze modelele, au refuzat banarea IP-ului individului, Cristinei aducândui-se la cunoștință că acel client aduce bani.

Fata a renunțat atunci la job, fiindu-i frică. Însă într-o seară, cineva a acostat-o, spunându-i că e froarte drăguță și s-ar potrivi de minune cu el. Cristina i-a recunoscut vocea urmăritorului, iar când i-a spus pe nume, acela a fugit.

Cristina d-a dus să facă plângere la poliție. În timp ce-și scria declarația, auzea de dincolo comentariile răutăcioase ale polițiștilor:
– Uite panarama, se dă lovită!
– Merită bagaboanta!
– Ea-i ațâță pe bărbați și după aia nu vrea să audă de ei. Curva dracului!

După vreo 3 săptămâni, în timp ce se întorcea acasă, trecând pe lângă parcul Titan, care era plin de lume la ora aceea, Cristina a fost atacată de Marius, cel ce-o urmărea obsesiv. A fost trântită la pământ, iar hainele sfâșiate de pe ea. În toată hărmălaia, între țipetele fetii și violența atacatorului, un om al străzii i-a sărit individului în spate, încercând să-l oprească din viol. În acest timp, Cristina l-a lovit pe atacator de mai multe ori cu putere. Omul străzii a fugit, iar atacatorul, rănit, s-a făcut nevăzut. Poliția a ajuns după câteva minute de la incident, s-au făcut cercetări, tot tacâmul. Cristina a primit amendă pentru vătămare corporală, iar el a primit 3 ani pentru tentativă de viol. Omul străzii, care-a oprit un viol și cine știe, chiar o crimă, a rămas neidentificat.

Toată povestea poate părea doar atât, o povestioară polițistă, menită să înficoșeze fetele, ca nu cumva să se apuce de această meserie.
Însă adevărul este undeva pe la mijloc. Atâta vreme cât lucrezi la un studio de renume, cum ar fi Charm Studios Romania, nu vei avea probleme. Asta deoarece românii nu au acces, tocmai pentru a se împiedica tentativele de “întâlnire în oraș” a clienților cu fetele. În plus, fetele au posibilitatea de-a bloca un IP atunci când un client depășește limita și devine prea insistent sau violent.
charm

One thought on “Este videochatul o meserie periculoasă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *