Homefront – pentru că… Jason Statham

Jason Statham revine pe marile ecrane în Homefront: Oraşul Fără Legi, o superacţiune care îi mai are în distribuţie pe James Franco, Winona Ryder şi Kate Bosworth.
Statham este Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei sale. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit, în care legea este dictată după bunul plac al unui cartel de traficanţi de droguri.
Când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker este forţat să intre în acţiune şi să ia măsuri pentru a-l opri pe şeful grupării mafiote, Gator Bodine (James Franco), un bărbat fără scrupule şi cu vicii periculoase.

Fleder descrie povestea, aşa cum a scris-o Stallone: „Homefront: Oraşul fără Legi este înrădăcinat în paradigma clasică western al fostului legiuitor care se retrage să trăiască care realizează că nu poate să scape de trecutul său. Phil Broker, personajul lui Jason Statham, se mută în mlaştinile din Louisiana după ce arestarea unui infractor o ia pe arătură. O are doar pe fiica sa… soţia lui a murit recent. E îndoliat, retras, dispărut de pe radar, până când fiica lui cauzează un conflict, fără intenţie, cu o familie din acest orăşel din sud, iar acest conflict escaladează atât de mult încât îl dă pe Broker în vileag.

Personajul Gator Bodine, interpretat de James Franco, se hotărăşte să-l expună pentru propriul interes, iar asta l-ar pune în mare primejdie pe Broker. În al doilea act al filmului îl vedem pe Phil Broker descoperind ceea ce publicul ştie deja. Se petrece ceva, iar el şi fiica lui sunt în mare pericol. Scenariul scris de Stallone are structura clasică a filmelor Shane sau La Amiază care ne fac să sperăm că băiatul bun va părăsi oraşul până când va sosi băiatul rău. Dar desigur că n-are de gând să abandoneze oraşul pe mâinile băieţilor răi, aşa că acest film are arhitectura unui western bun.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *