Homeopatia, dincolo de controverse și eficiență

Homeopatia e o metodă de tratare a bolilor prin folosirea în doze mici a unor medicamente, care în doze mari ar provoca la omul sănătos simptomele bolii respective. Unii cercetători spun că nu există niciun studiu care să demonstreze fără tăgadă eficiența homeopatiei. Deși comunitatea științifică din Marea Britanie consideră homeopatia la fel de eficace ca un simplu placebo, prințul Charles o susține fără rezerve. Veți afla lucruri inedite despre homeopatie dincolo de controverse și eficiență.

În prezent, homeopatia are o largă răspândire pe plan mondial și e practicată legal de către medici în mod curent în peste 80 de țări, iar în România e recunoscută de Ministerul Sănătății și practicată doar de medici cu pregătire postuniversitară de specialitate. Totuși, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu susține homeopatia în tratarea următoarelor boli: HIV, TBC, malaria, gripa și diareea la copiii mici. Logic, asta înseamnă că toate celelalte boli pot fi tratate prin homeopatie.

Pot judeca la rece rezultatul unui tratament homeopatic testat personal în urmă cu vreo 20 de ani. Încercam să mă las de fumat și nu reușeam. Am încercat tot felul de metode, dar niciuna n-a dat rezultate. O verișoară, doctoriță, mi-a recomandat să consult un bătrân doctor homeopat, despre care se spunea că s-ar fi vindecat singur de cancer.

Mi-am făcut programare și l-am vizitat. I-am spus ce mă frământă și am completat un chestionar, după care mi-a mai pus niște întrebări, unele de-a dreptul hilare, neavând vreo legătură cu fumatul. Mi-a spus că voi avea tratamentul după ce va introduce toate datele într-un program pe calculator.

După câteva zile, am început tratamentul homeopat indicat. O săptămână mai târziu, țigările au început să mi se pară respingătoare, iar după două săptămâni, cum îmi aprindeam o țigară, mi se făcea rău. Am fost nevoit de propriul organism să renunț la fumat.

Invit pe oricine să încerce și un tratament homeopat al bolii de care suferă. Nu există o rețetă sigură general valabilă pentru a vindeca orice pacient. Fiecare persoană trebuie tratată individual, având un organism propriu, care va răspunde mai bine sau mai puțin bine la un anumit tip de tratament.

Cel mai bun lucru e să încerci orice tratament, fără idei preconcepute. Există și tratamente naturiste care dau rezultate foarte bune, bioenergie, reiki, acupunctură etc. În final, te interesează să te vindeci, indiferent de metodă. În cazul meu, renunțarea la fumat e o victorie personală obținută cu ajutorul homeopatiei, nu vindecarea unei boli propriu-zise.

Nu afirm că homeopatia vindecă nu știu ce boală grea. Spun că merită încercat și un tratament homeopat, fără renunțarea la cel alopat. Poate că homeopatia nu-i mai mult decât un placebo, dar unii s-au vindecat spectaculos după ce li s-a administrat câte o pastilă făcută din zahăr. Organismul lor s-a mobilizat, a luptat cu un nou elan împotriva bolii și au învins.

Sigur, nu pastila de zahăr i-a vindecat, ci credința că acea pastilă însemna salvarea lor. Practic, organismul a reușit să se vindece cu propriile sale resurse, după ce bolnavii chiar au crezut că se pot vindeca. Mai întâi au câștigat lupta psihologică. Tratamentele homeopate sunt recomandate chiar de către înșiși medicii alopați.

Dacă v-a dezamăgit ineficacitatea tratamentelor clasice, încercați și unul homeopatic. Într-un cabinet de homeopatie veți fi ascultați cu atenție și suferințele voastre vor fi abordate fără superficialitate. Poate că aici vă găsiți vindecarea. În plus, evitați costurile mari ale investigațiilor și terapiilor convenționale. Vi se prescriu substanțe rezultate din extracte naturale, fără efecte adverse asupra organismului.

Homeopatia e o formă de terapie profundă care se adresează persoanelor ce doresc abordarea problemelor de sănătate dintr-o perspectivă individualizată. E o medicină holistică, tratamentul homeopatic presupunând abordarea pacientului ca un întreg.

Două dintre cele mai mari cinci companii farmaceutice din lume sunt în Elveția. Un raport asupra medicinei homeopate afirmă că aceasta e atât de eficientă, încât sistemele de asigurări rambursează costurile ei. La Montpellier, în Franța, se predă homeopatia în cadrul facultății de medicină, în restul țărilor fiind studiată ca grad postuniversitar și masterat.

În urmă cu circa 200 de ani, medicul german Samuel Hahnemann arăta o deviere radicală de la accepțiunea generală asupra bolii și sănătății, propunând o abordare în care boala era un proces care afecta omul în întregime, iar medicamentele puteau fi administrate în doze mici, nontoxice, tratând cu success pacienții ca pe un întreg, nu doar bolile lor.

De aceea vindecarea, în homeopatie, se produce la un nivel mult mai adânc decât prin tratamentele convenționale. Vindecarea pe cale homeopată se produce prin întărirea forței vitale a oricărui organism. Deci aceasta e o formă naturală de vindecare. Homeopatul nu face minuni, ci îi ajută pe pacienți să-şi redobândească un echilibru pierdut. El îi face pe oameni să devină varianta lor cea mai bună.

One thought on “Homeopatia, dincolo de controverse și eficiență

  1. Nu zic ca homeopatia nu isi are eficienta ei dar daca nu ai incredere ca medicatia pe care o iei atunci sigur nu o sa isi faca efectul deci capul este un organ miraculos dar il folosim prea putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *