La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

Știți expresia “La pomul lăudat să nu te duci cu sacul“? Ei bine, cu toate că am gândi-o ca fiind o vorbă din bătrâni, deci “ne-cool“, m-am văzut folosind-o de câteva ori în trecut. Câțiva prieteni din listă s-au plâns că li s-a stricat laptopul:
– E de două săptămâni în service, nu știu ce să mai fac.

Știu de 3 cazuri în care fetele (ca un făcut, numai fetele au avut astfel de probleme, și-o spun fără urmă de misoginism) au stat cu laptopul în service timp de o lună, ba un caz… chiar 6 luni!

Toate apelaseră la service-uri binecunoscute, de și-au făcut reclamă pe bloguri în trecut într-o veselie. Cred că decât să fi aruncat banii ăia în reclame, mai bine angajau o echipă de profesioniști, nu de trântori.

Și eu am avut probleme cu laptopul, nu zic nu. cine știe cât am tras de un laptop, deoarece nu aveam și îmi trebuia… Acum am și-l folosesc destul de rar. Am în cap multe, însă timpul limitat mă oprește din treburile personale. Oricum, atunci când am avut probleme prima dat cu laptopul l-am dus la un service unde lucra un amic.
– Pune-l acolo pe birou, mă uit mâine la el.

Și mâine se făcea săptămâna viitoare, apoi peste 2 săptămâni, apoi “Băi, nu am timp de el“. Așa că am început să caut de capul meu, că trebuie să existe niște reparangii destonici (așa-mi plae mie să-i numesc pe cei care îți repară repede, bine și ieftin, cam orice prostie ai avea prin casă). Așadar, căutând un service pentru laptop in bucuresti am dat de echipa Salut-IT.

Și mi-am adus aminte de ei, căci un spusese demult un prieten că-și dusese la ei un laptop, mai vechi decât al meu și i l-au reparat în 4 zile. Piese noi, cu toate că el nu fusese în stare să-și găsească. I l-au curățat, i-au schimbat pasta termocoinductoare, l-au bibilit, i-au lipit ceva la ecran, unde era spart, i-au strâns șuruburile de la ecran, i-au schimbat HDD-ul (aia era problema majoră), i-au fosrmatat bateria, astfel încât acum ținea cu jumătate de oră mai mult, de la o oră ajunsese la o oră și jumătate, deci îți ținea cât să vezi un film.
salut-it

Și toată treaba asta au făcut-o benevol. Adică nu l-au taxat decât pentru înlocuirea HDD-ului. Îi luaseră ceva, un preț de nimic. Ținusem atunci minte, însă neavând probleme cu janghjina mea de laptop, am uitat de echipa lor. Asta până când i-am găsi după căutări pe internet și mi-am adus aminte de întâmplarea lui George.

Am dus la ei laptopul și după câteva zile l-am luat. HDD nou (asta e problema vechilor laptopuri), schimbat un bec la ecran, strâns balamalele de la ecran, curățat de praf, arăta ca refurbished, după ce arăta ca scos din groapa de gunoi. Pentru că îl țineam pe unde găseam, neavând geantă specială.

După două luni în care am folosit laptopul zi de zi, mi-am luat placă video pentru desktop, iar laptopul l-am dat unui văr de la țară. Și acum îl are, cu toate că bateria nu-mi mergea nici mie. Stă cu el în priză dar îi funcționează ireproșabil.

Și acum îmi dau seama că bleg am fost. Mi-am strâns o groază de bani ca să-mi iau placă video nouă, când pe cea defectă o puteam duce la Salut-IT ca s-o repare… Eh, măcar mi-am luat una de generație nouă, de la 460 GS 2 la 769 GTX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *