M-am plictisit de atâta șmotru!

Anul acesta am vândut un apartament cu 2 camere la Gara de Nord. Fusese apartamentul bunicilor și de vreo 10 ani l-am tot avut închiriat. Ce nu-mi plăcea acolo era faptul că, aproape după fiecare chiriași care plecau, trebuia să fac o curățenie lună. Dar șmotru nu așa. Frecat pe jos, spălat perdele apoi cusute, pe unde le mai ardeau cu țigara (am găsit vreo 2 găuri așa), curățat mocheta…
Una dintre chiriașe venise cu doi iepuri în casă. Noi nu știam de

ea, fiind și departe de noi și neputându-ne duce zilnic să vedem ce fac ăia. Și-ntr-o lună, aia cu iepurii și pisica reușise să-mi facă mocheta de comandă.
Ca să nu zic de coji de semințe, bucăți de pâine, mucuri de țigară și sticle goale aruncate după și sub pat. Ba chiar am găsit și 3 găoace de ouă! Sub pat! Nu mă întrebați ce-au făcut ăia, au gătit în cameră, pe reșou, nu știu! Chit că lăsau după ei ca la porci.
Asta mi s-a întâmplat în vreo 3 cazuri.
În plus, zona aia s-a stricat de tot. Cerșetori, aurolaci în fațșa Gării și peste tot un miros înăbușitor de urină. Vara era teroare, nu știai pe unde să merge ca să treci pe acolo.

Și culmea, la început, în anii 60, când s-au construit acolo blocuri, totul era foarte frumos. Am văzut câteva poze cu zona aia de atunci. Frumos nene, copii jucându-se pe stradă, doar o mașină și-o linie de tamvai. Și așa iar m-a apucat dorul de Bucureștiul de altădată…

Și-a trebuit să-l dăm, mult sub banii pe care-i puteam lua în 2008 de exemplu. Însă cine să știe că vine criza și scade vertiginos preșul apartamentelor? Parcă dintr-o dată a scăzut de la 80.000 pe la 40.000 așa.

Însă, de data asta, n-am mai făcut eu curățenie. Am chemat specialiștii. Am zis că dacă tot îl vând, să-l curăț frumos înainte să-l scot la vânzare. Am căutat “curătenie apartamente” și-am dat de-o echipă de profesioniști. Și-n timp ce eu eram cu un prieten prin oraș (căutam nu mai țin minte ce prin Piața Matache), oamenii făceau curățenie acasă. Și mi-au plăcut de cum au făcut treaba, încât, imediat cum am cumpărat noul apartament, i-am chemat să facă și acolo, prima curățenie, înainte să scot apartamentul la închiriat.

Am văzut că a mai multe servicii, inclusiv de curățenie în bloc. I-am zis administratorului și s-a arătat interesat. Am înțeles că e-n tratative cu ei, ceea ce mă bucură. Deoarece știu că oamenii ăți fac treaba conștiincios și nu lasă nicio pată în urmă.
Mi-au curățat și canapeaua (luasem la mâna a doua o canpea extensibilă), care era cam murdărică, iar oamenii au făcut-o țuț. Bleu ca-n vitrina magazinului!

Zilele trecute îl auzeam pe Dorka Porka că era-n căutări de-o firmă de curățenie. Deoarece abia se mutase în casă nouă și după zăgrăveală și reparații trebuia să facă lună în urmă. Și decât să muncească tot el, a preferat să mai scoată niște bănuți de buzunar și-ntr-un weekend casa îi era imaculată. Ba chiar îi aranjaseră și mobila ca la carte. Cineva citise arta fengh-shui-ului și-i aranjase camerele de nu-i venea să creadă ce spațioase erau!
apartament

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *