Mai mult decat o personalizare – o mandrie nationala

Marea majoritate a oamenilor care isi amintesc de reuniunile la care au participat si care au implicat steaguri, automat rememoreaza ceremoniile cu ocazia Zilei Nationale, de 1 decembrie, cu parada militara de la Alba Iulia, asa cum se obisnuieste in pas de difilare an de an. Pe de alta parte insa, mai sunt si microbistii inraiti, care au deja stocurile asigurate cu steaguri personalizate si fanioane ca semn de pretuire si sustinere neconditionata a echipei lor favorite. Asa cum se poate observa, motivele pentru care oamenii evoca amintiri cu steaguri sunt multiple si variaza de la caz la caz.
steag

Atunci cand iesi in strada sa scandezi diverse mesaje, cu toate ca ecoul, deci impactul lor, va fi cu siguranta puternic, adica direct proportional cu sentimentul pe care il pui tu, ca suporter, in urletul respectiv, trebuie sa ai si ceva care sa te reprezinte, sa iti ateste intentiile si sa arate lumii ceea ce doresti cu adevarat: un steag personalizat. Acolo poti nota ceea ce vrei tu cu adevarat sa ajunga dincolo de barierele transfrontaliere, ceea ce urmaresti tu sa lasi in amintirea celor care te vad a finalul actiunii propriu-zise.

Se tot promoveaza ideea de mandrie nationala. Bineinteles ca de aici se ajunge la doua tabere antagonice: suporterii fanatici, care cu siguranta au un drapel personalizatin casa, iar pe de alta parte sunt scepticii, care au doar cuvinte dure la adresa starii actuale a natiunii romane. Niciodata cele doua formatii nu vor ajunge la un conses si este chiar foarte normal ca lucrurile sa stea asa intr-o tara democratica, ce sustine libertatea de exprimare si, in consecinta, da posibilitatea organizarii de proteste legale. Totusi, pentru a putea iesi in strada in mod civilizat, dar si original, orice sustinator a unei idei, al unei personalitati sau pur si simplu al unei cauze oarecare, trebuie sa se pregateasca de acasa, sa vina cu arsenalul complet, meniu din care nu pot lipsi fanioane si steaguri personalizate.

Indiferent de motivele pentru care ati ajuns sa fiti mandri de cauzele, nationale sau nu, pe care le sustineti, continuati sa o faceti, cu toata daruirea voastra, cu tot ceea ce aveti mai arzator in voi, asa ca iesiti in strada, exprimati-va si exercitati-va dreptul intr-un mod organizat si nu va uitati steagurile personalizate acasa, ele pot face diferenta in multime !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *