Masajul tantric – o soluție străveche pentru probleme actuale

Viziunea actuală asupra a ceea ce reprezintă tantra, în toată complexitatea ei, este redusă la tehnici sexuale sterile, cu o ușoară nuanță de spiritualitate la fel de sterilă, cu promisiunea unei eliberări spirituale rapide și chiar instantanee. Ba mai mult de atât, imaginea sa cea mai cunoscută este a unei sexualităti sălbatice, practicate în grup și îmbibată în betișoare parfumate.
tantric-massage-145069706416
Tantra este, de fapt, o cale spirituală autentică ce foloseste energia sexuală pentru desăvârsirea finței umane. Condiția esențială în practica tantrismului o reprezintă deschiderea autentică spre o nouă

perspectivă asupra sexualității și a folosirii energiei sexuale, în special, spre un țel spiritual eliberator.
Adevăratul tantrism este bazat pe valoarea respectului necondiționat față de esența ultimă și deplin liberă a fiecarei ființe umane, fără a se pierde într-o cautare exterioară, iluzorie ci din contră, a se aprofunda într-o descoperire interioară a propriilor potențialități energetice native, sursă a fericirii și împlinirii adevăratului scop existențial.

Modalitatea societății actuale de a privi sexualitatea este superficială, redusă strict la elementele fizice, instinctuale, deposedată de aspectele sale sublime, înălțătoare. Majoritatea problemelor societății actuale survin tocmai din promovarea non valorilor, în general, și a unei sexualități banale, lipsite de esență, chiar ostentativă, în special, care pierde cu totul din vedere dimensiunea spirituală a acesteia și implicit a fiecarui individ în parte.
Masajul tantric reprezintă o soluție milenară aplicată, în mod direct, pentru deblocarea și restructurarea principială a energiei sexuale, privită ca și energie a vieții, a rolului ei în viața fiecăruia și utilizării ei in mod optim, în existența de zi cu zi.
Principiul de bază în abordarea masajului tantric este folosirea energiei sexuale care, în obișnuit se piede prin ejaculare, deblocarea rețelelor energetice, astfel încât, aceasta să poată circula liber în organismul uman și redirecționarea ei către nivele energetice superioare.
Acest mod de alchimizare interioară a energiei sexuale conduce la adevărate revoluții atât de ordin sexual, în sensul disocierii orgasmului de pierderea energiei sexuale prin descărcare cât și de ordin emoțional, afectiv, mental.

Controlul sexual, recomandat în practica masajului tantric, nu este sinonim cu abstinența. Abstinența presupune o reținere forțată a descărcării și stocarea energetică în partea inferioară a zonei sexuale, cu urmări asupra sănătății, atunci când este aplicată în mod repetat și prelungit. Dimpotrivă, controlul sexual este caracterizat de o atitudine relaxată, chiar și în cazul excitației, în care se păstrează luciditatea, trăirea continuă a plăcerii într-un mod firesc, natural și distribuția energiei sexuale în întreg corpul. Ea ascensionează pe coloana vertebrală, străbătând fiecare centru energetic în parte pâna la nivelul capului, centrul coronar care face legătura energiei individuale a celui care experimentează, cu energia universală, generând, asa-zisa cale regală a iluminării spirituale.
Toate textele străvechi ale înțelepciunii tantrice subliniază importanța eliminării separarii individului de univers. Masajul tantric are aplicabilitate energetică majoră în a reuni individul de întreg, de univers și astfel, problemele cotidiene pot avea altă abordare, dintr-o perspectivă superioară, în vederea soluționării lor.

Soluţia înţelepciunii străvechi la problemele sexuale moderne este practica tantrismului. Aceasta reprezintă atât o modalitate de a ne îmbunătăţi uimitor performanţele sexuale într-un mod perfect natural şi plăcut, cât şi o cale spirituală menită să ducă la împlinirea şi desăvârşirea fiinţei uman

Actul sexual nu trebuie privit ca o cursă contracronometru spre a atinge orgasmul, ci ca un mijloc plăcut de a accesa nivele superioare de conştiinţă. Lipsit de dimensiunea spirituală pe care tantrismul o infuzează sexualităţii, actul erotic rămâne o simplă manifestare instinctuală.
În tantrism, focul pasiunii erotice este controlat şi sublimat printr-o dirijare ascendentă a energiei, acţiune care antrenează trezirea unei energii colosale în fiinţă, numită tradiţional KUNDALINI. Această energie fundamentală este în mod obişnuit într-o stare „adormită”, încolăcită la baza coloanei vertebrale, la nivelul primei CHAKRA (centru de energie subtilă a fiinţei umane).

Odată trezită, ea va trebui să parcurgă un traseu ascendent, din CHAKRA în CHAKRA, de-a lungul coloanei vertebrale, dinamizând succesiv toate cele şapte CHAKRA-e şi ieşind prin CHAKRA coronară, într-o stare extatică de fuziune cu întregul univers. Tocmai de aceea se spune că aceasta este calea regală de atingere a stării de iluminare.
Rolul femeii este esenţial

One thought on “Masajul tantric – o soluție străveche pentru probleme actuale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *