Mierea, bună pentru dietă?

Multe diete ne învață să nu consumăm deloc pâine, carne, ouă sau miere. Însă există și o dietă excelentă care este bazată pe acest produs uimitor al albinelor, anume mierea. Soția a trecut în locul meu la calculator și-a lăsat rândurile de mai jos:

Ola, lume!

Am mai vorbit de hipnoză ca o excelentă metodă de slabit, dar și de faptul că nu aș putea pune în practică metoda “pe pielea mea”. Așa că am căutat altceva, mai la îndemână. De la www.apis-donau.ro am luat mierea necesară, iar de la un magazinaș din piață, cacao prăjită, ulei de cocos și scorțișoară.

Cacaoa prăjită o găsiți la magazine cu multe condimente, seminte și fructe confiate, cafele, bomboane și altele asemănătoare.

Uleiul de cocos are textura ca osânza, să zic, sau ca uleiul de palmier întărit. Sau, de unt, dacă preferați.

Am încălzit câteva linguri de ulei de cocos, care se va topi (la temperaturi mai mici de 25 de grade va avea consistența sus amintiă, de solid), apoi am pus 5 linguri de miere, scorțișoară și cacao. Le-am amestecat pe toate până au devenit o pastă. Compoziția s-a întărit, datorită acelui ulei de cocos. Dacă era cald afară (peste 25 de grade adică), pasta rămânea la acel nivel de semi-vâscozitate.
miere

Acest amestec se pune în cafeaua de dimineață, dându-i atât o aromă aparte cât și suplinind nevoia de zahăr. Iată un prim pas în înlocuirea cu succes a zahărului.

Nici nu credeam, sinceră să fiu, că-mi va da energie sau forță de muncă, pentru mine “pilula minune” sau “efectul Placebo” nu înseamnă decât un fel de “abracadabra”.  M-am înșelat însă. Nu mi-a dat energie ca o pastilă de Extasy, însă mi-a fost mai ușor să mă trezesc zilnic dimineața la 5. Mă simt mai liniștită sufletește, deoarece acum mă pot trezi dimineața fără mari probleme, după aproape 14 ani de muncă în același loc și trezit la aceeași oră infernală, 5 dimineața.

Ai fi crezut că mierea dă energie!?
Revenind la slăbit, într-o săptămână de când cu “dieta” asta de de 1-2 lingurițe pe zi, la cafea, am slăbit 2 kilograme într-o săptămână. Nu e enorm, însă asta se întâmplă săptămânal. Și este mult mai corect față de organism, decât o dietă drastică, de slăbești chiar și 10 kilograme pe lună, deoarece riști enorm să dai în cine știe ce alte boli, deoarece o metodă extremă nu este benefică pentru organism. Și, sinceri să fim, nici naturală nu e. Pastilele minune sunt pline de chimicale periculoase.

Așadar, dacă doriți o metodă naturală și benefică organismului, puteți slăbi folosind această metodă. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *