Multe bucătării sunt mai murdare decât toaletele!

Conform unui recent studiu, majoritatea bucătăriilor firmelor sunt mai murdare decât toaletele şi pot declanşa boli grave. Potrivit studiului, jumătate dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt contaminate cu concentraţii periculos de mari de bacterii coliforme (bacterii prezente în fecale), care pot declanşa maladii gastrointestinale.
Peste un sfert dintre blaturile chiuvetelor depăşesc cu 400% concentraţia maximă admisă de bacterii coliforme. Mânerele şi interioarele frigiderelor din bucătăriile companiilor sunt, la rândul lor, acoperite cu bacterii. O treime dintre aceste spaţii prezintă concentraţii mari de bacterii coliforme, iar 30% dintre cuptoarele cu microunde sunt și ele contaminate, mai ales în jurul mânerelor şi al butoanelor.

Peste 40% dintre mânerele ibricelor din astfel de bucătării sunt contaminate cu concentraţii mai mari de bacterii decât cele prezente pe uşile toaletelor. Trei sferturi din totalul suprafeţelor bucătăriilor de la locul de muncă sunt acoperite cu mai multe bacterii decât coşul sanitar dintr-o toaletă.
Se știe că o singură persoană poate contamina, prin simplă atingere, jumătate din totalul suprafeţelor dintr-un birou până la pauza de prânz. Telefoanele, monitoarele, mesele, mânerele uşilor, butoanele ascensoarelor şi frigiderele din bucătăriile firmelor pot fi contaminate extrem de rapid de un singur angajat.
O serie de măsuri foarte simple (curăţarea zilnică a birourilor, spălatul mâinilor şi folosirea unui gel antibacterian) reuşesc să reducă drastic riscul de infectare a angajaţilor. Desigur, după ce ne spălăm pe mâini, ar trebui să folosim prosoape de hârtie sau, mai bine, uscatoare de maini.

Uscătoarele de mâini sunt ideale pentru că se spune că, din momentul în care pui mâna pe robinete după ce te-ai spălat, pe șervețele sau pe orice tip de hârtie sau prosop pentru a te șterge de excesul de apă, ai fost deja din nou contaminat de bacterii. Așa că mai bine nu mai pui mâna pe nimic și-ți usuci mâinile cu ajutorul unui uscător.
Pentru a folosi eficient resursele pentru propria afacere, trebuie să faci economii. Majordom Hygiene preîntâmpină aceste nevoi și a adus pe piață o gamă variată de uscătoare de mâini, pentru a ajuta la reducerea risipei de prosoape de hârtie. Ceea ce era privit drept o excentricitate, azi își demonstrează utilitatea. Uscătorul pentru mâini e un dispozitiv care ajută cu siguranță la economisirea de resurse.

Uscătoarele de azi sunt mai rapide și mai eficiente energetic. Așa că alegeți uscătoare de mâini cu viteză mare. Pot deservi mai mulți oameni într-o baie aglomerată și sunt foarte eficiente, folosind mai puțină energie și pe o perioadă mai scurtă de timp.
Se recomandă uscătoarele activate prin senzor. Sunt mai igienice, întrucât nimeni nu le atinge, dar și mai economice, oprindu-se imediat ce te îndepărtezi de ele. În plus, sunt realizate doar cu o opțiune automată. Uscătoarele cu senzor sunt convenabile, având puține părți în mișcare, deci uzura e mult redusă.
Majordom Hygiene este o companie care oferă soluții complete de curățenie și igienă. Ea vine în sprijinul nostru cu idei inovative și cu diverse produse profesionale de curățenie. Uscătoarele de mâini de la Majordom Hygiene sunt duale, din inox și metal, sunt dotate cu senzor și au garanție îndelungată.

Să luăm ca exemplu un model cu preț mediu: uscătorul de mâini Saniflow alb e confecționat din oțel, are senzor încorporat și garanție 10 ani. E economic și fiabil. Acţionarea electronică automată asigură un plus de igienă. Sistemul inovator de propulsare a aerului generează un jet bine balansat între viteză şi caldură. Are cap mobil pentru uscarea mâinilor și feței, fiind utilizat cu succes în zone cu trafic intens. Viteza aerului generat atinge 96 km/h, timpul de uscare fiind de numai 15 secunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *