Mutatul în America. Puncte pro și contra

America. Visul american, cea mai măreață națiune din lume. Locul în care-au venit, cu mic, cu mare, toate națiile din lume, în căutarea fericirii. Goana după aur a fost acest punct de pornire. Vă dați seama că America s-a construit așa cum o știm noi în urma lăcomiei oamenilor? De la desculții care erau acolo, pieile roșii, acum s-a ajuns să se scindeze atomul în 15 părți și să le trimită în trecut. Totul în doar 160 de ani. Așa că, hai să vedem împreună care-s punctele forte dar și cele contra ale unei strămutări tocmai peste oceanul Atlantic.

Puncte forte:
Peisaje frumoase. Au ăia niște munți și plaje, “to die for“. Nu-i bai și noi le avem, însă întotdeauna vom zice “lasă că le vedem noi, doar sunt aici lângă noi!
rocky-mountains_95350

Case ieftine. Doar în Detroit, oraș mort. Mai are vreo 600.000 de locuitori, răspândiți pe-o suprafață de 370 km2.
Locuri de muncă. Atâta timp cât ceri mai puțin decât un mexican, e OK, mai ales că ești băiat deștept și știi limba engleză. În plus, dacă ai noroc, te poți angaja chiar pe un job de Doamne-ajută, cu salariul de minim 2000 de dolari. Sau ca traducător din engleză în română, sunt destule comunități românești acolo.
Mașini ieftine. Găsești fel de fel de mașini, din întreaga lume. Prețuri pornind de la 100 de dolari pentru o gioarsă asemănătoare cu Dacia lui tataie. Cu vreo 600 de dolari îți iei ceva fiabil, care te duce de la A la B fără probleme. Și fiind născut mecanic auto (dacă te-a învățat tac-tu mare să repari Dacia cu un patent și-o sârmă), te descurci fără probleme.

Mâncare ieftină. Potolul. Există fast-fooduri cu “all you can eat – 50 cents“. cu juma de dolar bagi în tine cât cuprinde. Ce treabă e că nu-i natural sau sănătos? atenție, că e bătaie mare și dacă n-ai loc să stai jos, pleci. E plin de fatso p-acolo în ziua aia.
Chiuvetele. O părea o prostie, însă mie-mi plac chiuvetele americanilor, deoarece au presiune și tocător. Ce să faci, la partea de hidrofor cu presostat electronic, greu îi bați pe ăia.

Puncte slabe:
Distanțe mari. Vrei să pleci din A în B? Ai de mers mile întregi. Dacă un oraș are 200 de kilometri pătrați, e ca și cum ai traversa Bucureștiul de 10 ori de la un capăt la altul. Și asta zilnic de două ori, de la job acasă. De aia ai nevoie musai de mașină. Benzina e mult mai ieftină ca-n România, deci nu-ți bate capul. Vezi deci să ai aer condiționat în mașină, e vital!
Mulți minoritari. Ți-e frică de țigani? Ești mâncat acolo, dacă nimerești în cartiere de latini sau negri. Ca și cum ai merge noaptea, plin de aur în Ferentari sau Colentina.
Dorul de casă. Asta ți-o vor spune toți care-s plecați în afară. după câteva luni te apucă un dor de casă de te dai cu capul de pereți. Doar dacă-ți iei tot familionul când te muți, poți scăpa de alel dor. Însă tot rămâne dorul de țară. Așa mică, proastă, dar e țara în care-ai crescut.

2 thoughts on “Mutatul în America. Puncte pro și contra

  1. Cea mai mare problemă mi se pare asta cu negrii agresivi. Cel mai bine e să te muți, dacă o faci, într-un oraș unde să predomine albii, să fie cât mai puține clanuri&ganguri de agresivi d-ăștia și musai să nu umbli seara prin zone periculoase. :))

    1. Nu toți sunt agresivi. Și nu prea mai sunt ca-n trecut, în orice caz. Aș merge alb fiind prin Compton fără probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *