Noul monitor, mai bun ca orice!

Vă mai amintiți cum era acum vreo zece ani să stai la calculator? Eu unul îmi amintesc destul de bine. Aveam o viteză la internet de 250 de kb, un calculator zgomotos și un monitor cât biroul. Hai să nu exagerez, dar era foarte mare, din acela crt, gigantic.

Nu știu cum erau făcute, dar nu mi s-a stricat niciunul, niciodată. Chiar și calitatea imaginii era destul de bună. Probabil așa a rămas în amintiri, că dacă aș vedea unul în ziua de astăzi, mi-ar da dureri de cap. Am înțeles că erau foarte nesănătoase și stricau ochii destul de tare. Din păcate am auzit asta prea târziu, acum câteva luni când m-am decis să citesc câte ceva despre ele. Prin ochelarii mei groși.

Nu am citit despre ele din curiozitate, am ajuns din greșeală să aflu asta, în timp ce căutam informații despre panouri, producători, așa cum ar trebui să facă toată lumea înaintea unei achiziții. Înainte să cumpăr ceva, de obicei mă documentez și până la două săptămâni. În cazul acesta, era vorba de un nou monitor.

A trecut vremea monitoarelor TFT, aveam un LG de 19 inch. Destul de vechi, dar nu m-a dezamagit calitatea culorilor și consumul. Când l-am luat, avea un consum destul de mic comparativ cu ce era pe piață, ceva în jur de 35 de W. Acum voiam să îmi cumpăr unul mai mare, parcă nu îmi mai ajungea spațiul de pe ecran și am zis că de ce să mai aștept.

Multă lume mi-a spus că nu e bine să iau un monitor lcd de 27 de inch, cum îmi doream, că e prea mare, consumă mult și obosește ochii. Bine am făcut că nu i-am ascultat. Am cumpărat un monitor de 27, cu un timp de răspuns foarte mic, la un preț excelent. Am prins ofertă, altfel ar fi trebuit să plătesc aproape dublu pentru el.

lcd

Partea cea mai rea la el este panoul VA. Adica contrast bun, dar unghiuri incomparabile cu cele IPS. Se vede mult mai bine decât cele TN, dar dacă mă uit din laturi la el, culorile par a-și pierde din intensitate. Nu e o problemă, nu l-am luat să mă uit din spatele lui la el, ci din față.

Până în acest moment sunt foarte încântat de el, iar consumul de 24 de W, mi se pare excelent, cel de 19 având consumul mai mare și era și mai mic. Probabil e datorită faptului că lumina e dată de led-uri de ultima generație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *