“Nu știu, eu sunt de la măsline!”

Acum vreo 6 ani ieșisem cu tatăl meu la cumpărăturile lunare. Cumpărăturile acelea unde ieși cu două sacoșe, lași vreo 400 de lei la magazin și când ajungi acasă observi că din cele 3 lucruri pe care trebuia să le ieie, nu ai reușit să iei decât unul. Și ăla în cantitate mică.

Trebuia să luăm brânză. Numai că la tejgheaua cu brânză, cașcaval, smântână și alte bunătățuri nu era nimeni. Erau vreo 3 clienți case se uitau în stânga, în dreapta, stăteau așa la coadă cu speranța “că vine fata imediat“.

Fata a refuzat cu încăpățânare să se facă văzută, iar după vreo două minute, se duce taică-meu la tejgheaua din față, să întrebe dacă vine cineva la brânză.
– Nu știu, eu sunt de la măsline! a venit prompt răspunsul.

Acum, de fiecare dată când nu știm să răspundem la ceva, spunem și faza cu “sunt de la măsline“. Chiar și când nu

vorbim între noi.
Pe vremea aceea, eram doar prieten cu soția, ne întâlnea, mergeam în parc și filme și cam atât. Ei, să vedeți fază tare în apropierea nunții. Am stabilit noi data, toate bune și frumoase. Și mă întreabă nevastă-mea:
– Mă iubi, tu ce știi să dansezi?

La întrebarea asta eu de fiecare dată fac fețe-fețe. Nu numai că nu știu să dansez, dar și când încerc s-o fac iese ceva mai nasol ca Elaine beată…

Și atunci, i-am dat răspunsul uzual:
– Nu știu, eu sunt de la măsline!

tango21A râs, am glumit etc. însă problema rămânea. Ce ne facem la nuntă că eu n-am idee să dansez. Și cum fata voia să danseze cu soțul, la propria nuntă, a zis să mă învețe. Măcar acolo, 2-3 mișcări. N-a fost chip.
– Nu e de mine dansul, am zis atunci.

Mi-era rușine să dansez. Nu știu de ce, însă de fiecare dată când încerc să dansez mi-e rușine. am înțeles că de rușinea asta te scapă profesioniștii în dans, cum ar fi prietenii de la www.latino-time.ro. Faci un curs și-ai scăpat atât de rușine cât și de frică. În plus, mai știi și să dansezi dansuri moderne. Și-am pus ochii pe oferta de dans tango. Doar 300 de lei 12 ședințe. As ies de acolo!

Pe viitor vreau să-i fac o surpriză neveste-mii. Să mă duc pe ascuns la ore de dans, apoi s-o scot într-o seară latino undeva în oraș. Și cine-o să rupă ringul de dans? clar noi. Asta după ce iau eu niște shoturi de tequila la bord, că fără “benzină” nu mă mișc la dans nici împins de la spate.
Chiar, la cursuri m-o lăsa cu citirică?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *