Numai măseaua de minte e de vină!

Acum un an mi s-a spart măseaua de minte. Nu știu cum, dintr-o dată a făcut poc și m-am trezit că mestecam bucăți de dinte. Știu, groaznică treabă. Imaginați-vă cum m-am simțit eu. Peste 3 zile, când a început să mă doară măseaua buclucașă, am coborât la dentistul meu, cu care-am mai avut de-a face în trecut. S-a uitat, s-a crucit și m-a trimis la un doctor specialist, că-mi trebuie operație!
– Păi dvs. nu sunteți stomatolog?
– Ba da, dar pentru așa treabă nu am sculele necesare!
– De ce domnule?
– Pentru extracții de finețe trebuie aparatură specială. Va trebui să te duci la un chirurg oro-maxilo-facial.
– Or… olele muică! Cum ziseși?
– Oro-maxilo-facial!
– Și-mi trebuie așa ceva?
– Da, ca să-ți scoată măseaua. Trebuie operație.
– De care?
– Nu știu sigur, cum va crede chirurgul de cuviință. Îți dau trimitere, du-te să-ți faci o radiografie.

Am plecat de la cabinet cu inima îndoită. Cine se gândea că pentru o măsea de nici măcar 2 cm pătrați să ai atâtea probleme. M-am dus la radiologie dentara digitala. Credeam că am și eu o măsea normală. N-ai să vezi. Am o măsea… de nici dușmanii să n-aibă asemenea belea. Măseaua mea (de n-ar mai fi), are picioarele în J. Da, ați citit bine, în J, niște cârlige de toată frumusețea, cârligul ridicându-se pe la mijlocul piciorului chiar.
slide21

Am scuipat în sân și-am zis că nu-i a bună. Hai să vedem apoi la ce medic oro-maxilaro draci de-amiaz să mă duc. Ce vorbești nene! M-am oprit pe la vreo 3 policlinici d-astea. Se uitau la radiografie și-și frecau mâinile.
– Costă 500 lei extracția!
– Ce face?
– 500 lei. Este o operație destul de dificilă!
– Domne, e o măsea. Nu nasc! Cum naibii 500 de lei?
– E cu reducere, altfel era 750 lei! Aveți noroc!
– Mda, halal noroc. Mulțumesc, o păstrez!
– Nu e bine s-o păstrați, vă va cauza numai probvleme!
– Am început să prind mare drag de ea
, le-am zis în timp ce-mi luam picioarele la spinare. Doamne ferește, nu care cumva să pună ăia mâna pe mine să mă chinuie ca pe teroriști. Și după aia să-mi mai ceară și bani! 500 lei, nu așa. De banii ăia îmi luam de mâncare două luni, bașca aveam de-o beție cruntă!

Și așa a trecut un an. Ba cu paracetamol fiole, ba cu palincă (apropos, să nu care cumva să faceți gargară cu palincă de 70j de grade…), ba cu Tatăl Nostru, m-a lăsat durerea. De vreo câteva zile m-a reapucat. Și după ce-am citit niște cazuri, m-am speriat și mai rău. Câteodată am impresia că internetul ăsta a fost creat numai ca să mă sperie pe mine.

Acum sunt într-o mare dilemă. Să dau 500 de lei (bă au înnebunit!) sau să dau unui prieten de-o bere, un 10-15 lei acolo să mă rezolve cu bâta de baseball? Chiar stau și mă întreb: o lovitură va fi de ajuns? Sau mă va pune și amicul meu să-i dau 10 lei de lovitură? Mai știi cum mă toacă ăla ca pe aluatul de cozonac?

One thought on “Numai măseaua de minte e de vină!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *