Nunta, o sperietoare?

Foarte multă lume, atunci când vine vorba de nuntă, vorbește despre acest subiect ca și cum ar fi unul dintre cele mai importante evenimente ce pot avea loc în viața unei persoane, indiferent că vorbim de o femeie sau de un bărbat. A, și fie vorba-ntre noi, am auzit că femeile sunt mai profund marcate de acest eveniment decât bărbații. 🙂 Pentru unele chiar, nunta este o sperietoare înspăimântătoare.

După părerea mea nunta nu e chiar atât de spectaculoasă precum se vorbește. E un eveniment ca oricare altul aș putea spune, doar că de-a lungul timpului fiecare om și-a format o impresie diferită despre toată treaba asta. Unii spun că trebuie să cheltui zeci de mii de euro, să ai sute de invitați, tort cu 10 etaje, mirele să aibă costum premium de 5 mii de euro, mireasa o rochie cu 300 de diamante, totul să fie cât mai scump. Eu sunt însă de părere că în cele mai multe cazuri se distrează mai mult cei ce petrec asta în corturi nunti decât mahării care aruncă cu banii în toate direcțiile și închiriază un întreg restaurant pentru petrecerea lor. Și, la urma urmei, nunta este un eveniment de bucurie, nu de a-ți etala
ce mașină și ce bijuterii ai.

În cele mai multe cazuri contează felul în care se comportă oamenii de acolo. Cred că nimeni nu-și dorește să meargă la o nuntă de bogătani aroganți care n-au habar să se distreze și doar se lălăie pe o muzică plictisitoare. Adevărata distracție de la nunțile adevărate! Muzică multă, dans până nu te mai țin picioare, nunți de 3 zile și 3 nopți cum se făceau pe vremuri unde invitații veneau în ture de câte 8 ore – veneau unii, plecau alții. Uite că există și un sâmbure de adevăr cu nunta ca-n povești!

Am fost invitat de-a lungul timpului atât la nunți mai modeste, ca să zic așa, ce s-au desfășurat într-un cort frumos amplasat în curtea mirelui, cu meniu alcătuit din aperitiv, sarmale și tort dar am participat și la nunți ale unor persoane mai cu dare de mână unde se mâncau icre negre și se bea șampanie de milioane. Unde, fie vorba între noi, am plecat mai nesătul decât atunci când m-am pus la masă.

Din fericire eu mă adaptez repede și m-am distrat în ambele locuri destul de ok. Totuși, analizând puțin, parcă tot mai bine m-am simțit la nunta mai modestă. Acolo oamenii nu puneau atâta accent pe materie, pe bani, ci pe distracție. Toți parcă se simțeau ca acasă, dansau cum le plăcea fără să le fie frică de faptul că se vor face de râs în fața unor bogătani ce au plătit bani grei unor instructori care să-i pregătească pentru tot felul de dansuri plictisitoare. Dacă te distrezi, distrează-te în felul tău, nu trebuie să știi tango perfect sau să te rupi pe ringul de dans. Ești la petrecere, nu la “Românii au talent”.

Concluzia e că nu contează nici pe departe câți bani costă o nuntă. Contează cum te simți acolo.
rich wedding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *