Orice smartphone are nevoie de husă?

De când cu aceste smartphone-uri care ne țin toată ziua cu nasul în ecrane, pierzând vremea mai mult, au apărut și fel de fel de accesorii. Bine, accesoriile au apărut mai demult, dacă mai țineți minte abțibildurile acelea idioate pe care le lipeai pe spatele telefonului?
Începeau să lumineze atunci când primeai apel și nimic mai mult. Bine, unii ziceau că vezi, dragă Doamne, abțibildul ăla reduce radiațiile nocive ale telefonului cu până la 30%. Și o mulțime de fraieri au pus botul, abțibildurile acelea vânzându-se acum 10 ani în draci. Eu primisem unul cadoul. Cred că și acum zace nedesfăcut la groapa de gunoi, dacă nu cumva i s-o fi dat foc între timp, că de reciclat… trăim în România, reciclarea a murit odată cu Ceaușescu. Uite altă chestie mișto la care am dat cu piciorul ca niște dobitoci.

dropping-smartphone

Și mergem în timp, în vremurile actuale. Au dispărut abțibildurile inutile și au apărut carcasele de telefon. Bine, și pe vremea aceea existau carcase. În care legai telefonul la curea sau la gât. Acum, majoritatea au smartphone. Telefoane mai inteligente de multe ori decât utilizatorii. Și știți de ce spun asta? Pentru că e adevărat. De exemplu, în urma unui studeiu, s-a aflat că europenii folosesc maxim 60% dintre opțiunile telefonului. Americanii doar 40%, în timp ce asiaticii, puțin peste 90%. Adică dă-i un ssmartphone unui asiatic și mai mult ca sigur ăla e-n stare să-ți calculete cu telefonul ăla fel de fel, fără internet. Azimut, Steaua Polară, teorema lui Cauchy sau mai știu eu ce. Europenii nu. Telefon, sms, net, foto, video, mail, facebook, câteva jociri și cam atât. Americanii? Net și mail. Și Facebook, evident.

Dar aceste smartphone-uri nu sunt așa rezistente. Adică or face ele câte-l lună și-n stele, însă dacă ți-a scăpat din mână, ai peste 50% șanse să ți se spargă ecranul. Și de multe ori, asta înseamnă moartea telefonului, deoarece ecranul + touchscreenul costă cât telefonul în sine. Și așa s-a observat nevoia unor huse de protecție. Unele metalice, care îmbracă telefonul, protejându-l de căzături și zgârieturi, altele cauciucate care-l protejează și de apă. Căci e normal să vrem să facem poze sau filmări în apă, nu? Și nu multe telefoane se împacă bine cu apa. Sau cu asfaltul. Tocmai de aceea, profesioniști de la www.Oau.ro au zis să ajute utilizatorii de smartphone-uri, punându-le la dispoziție peste 600.000 de carcase (vândute până în prezent.)

Săptămâna trecută mă sună o prietenă:
– Băi, mi-am luat telefon nou!
– Felicitări, ce?
– Un Samsung S5.
– Să-ți trăiască, e un telefon foarte bun.
– Știu. Zi-mi numai de unde iau și eu niște carcase pentru el.
– Pentru ce-ți trebuie?
– Știi că-s bleagă. Și vechiul Nokia lua șuturi săptămânal. Nu vreau ca și ăsta să facă la fel.
– Oau.ro!
– Oau?
– Da mă.Oau.
– Oau… Văd ce ofertă mișto au. Merci!
– Te descurci?
– Măcar atâta lucru, da!

Ieri m-am văzut cu ea. Mândră nevoie de noul telefon, căruia îi pusese și-o carcasă de protecție foarte mișto, din piele, precum și o floie de sticlă.
– Gata mă. Am rezolvat.
– Văd, arată bine!
– A și luat 3 căzături.
– Adevărul e că ai dat tu cu el de pământ, este?
– În primele 3 cazuri nu. În al treilea, am văzut când cade și nu m-am grăbit să-l prind.
– Bine mă. Să-l stăpânești sănătoasă!
– Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *