Paleti de calitate marca Schoeller Allibert

Paletii reprezinta mijloacele de baza in ceea ce priveste posiblitatea rapida de depozitare, incarcare, descarcare si transport divers, in special in industria vanzarii materialelor de constructie. Este forte usor pentru un motostivuitorist sa manevreze materiale aranjate pe un palet, chiar mai usor pe unul de plastic.

In principi, paletii pot fi realizati din lemn, plastic sau chiar si alte materiale, cei din lemn fiind intr-adevar mai usor de realizat si in prezent inca cei mai raspanditi, insa cantitatea de material utilizat este net mai mare decat cea pentru un palet de plastic, iar daca este sa vorbim si despre rezistenta in timpul manevrarii si in timp, putem deduce ca acestia sunt mai buni decat cei din lemn, reprezentand o alternativa buna. Iata si de ce.
In primul rand pentru ca in ultima vreme, pretul lemnului si al produselor din lemn a crescut destul de mult, orice obiect de mobilier din lemn si chiar si cheresteaua vand preturi mai mari. Desigur ca in cazul paletior, pretul acestora conteaza doar atunci cand sunt cumparati pentru a fi utilizati la aranjarea produselor dorite pe acestea, aducandu-me la ceea ce conteaza,costul de productie. In timp ce paletii din lemn sunt realizati din mai multe piese, cei din plastic pot fi realizati dintr-o singura bucata sau cel putin din mai putine piese decat cei din lemn.

Un alt aspect important al acestor paleti plastic este reprezentat de catre rezistenta in timp. Asa cum am zis, paletii din lemn sunt realizati din mai multe piese care sunt imbinate in principiu cu cuie, care sub actiunea apei sau a altor substante pot rugini iar piesele se pot desprinde una de alta, fiind oarecum dificil sa le reimbinam. Daca ne referim strict la materialele de constructii, probabil ca ati observat cu totii ca multe dintre acestea sunt tinute afara, in special BCA-urile, caramizile si materialele asociate, ceea ce inseamna ca lemnul din care sunt realizati paletii se va uda de fiecare daca cand va ploua sau se vor urca excesiv de la caldura si lemnul se poate sa crape in cele din urma, in timp ce un palet din plastic va trece cu brio peste astfel de probleme. Sigura problema ar putea fi reprezentata de decolorare, de la lumina excesiva a soarelui, un alt aspect peste care putem trece cu usurinta.

Totodata, paletii de plastic sunt si mai usori decat cei de lemn sau din alte materiale, oferind asadar si o mai buna manevrabilitate, greutatea incarcaturii totale fiind mai mica. In consecinta, luand in considerare aspectele pozitive, este nevoie de calitate si eficienta, calitati care sunt oferite si de catre cei de la Scholler Allibert, un important producator de astfel de produse din plastic si vorbim aici nu doar de paleti ci si de recipiente, cutii, navete, containere si alte produse asemanatoare destinate domeniilor precum: constructii, industria alimentara, agricola, industria de bauturi, industria auto, retail precum si alte utilizari industriale. Asadar, la Schoeller Allibert putem gasi paletii de plastic perfecti pentru o multime de sarcini in toate domeniile mentionate anterior dar si in multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *