Plimbarea cu rolele e benefică pentru organism

Prima oară când am văzut un adult plimbându-se într-un parc cu rolele, m-a umflat râsul. Individul era bondoc, grăsuț și părea ridicol de dizgrațios. Apoi m-am întrebat de ce le folosește. Era evident că omul făcea mișcare, ceea ce îl ajuta să slăbească. M-am documentat și am aflat că plimbarea cu rolele este benefică pentru organism, chiar mai bună decât jogging-ul pe care îl practicam eu de obicei.

Mersul pe role te ajută să-ți controlezi echilibrul, îți îmbunătățește musculatura picioarelor, a coapselor și a zonei lombare, ca și circulația sanguină, mobilitatea, rezistența și funcționarea sistemului respirator. Desigur, te ajută să slăbești. S-a calculat că o jumătate de oră de patinat arde 300 Kcal, fiindcă parcurgi cam 7 km. Alergând, n-ai fi parcurs decât vreo 4-5 km, depunând un efort mult mai mare.

Am căutat pe internet role pentru adulti insportline și m-au atras niște role reglabile WORKER Nobes, care au prețul de 308 lei cu TVA inclus (redus de la 366 lei). Au un design modern, captușeală confortabilă, mărime ajustabilă cu ajutorul unui singur buton, șină durabilă din aluminiu, rulmenți ABEC 5 Carbon, rotilele sunt din PU și oferă confort sporit în timpul deplasării.

Sistemul de închidere cu velcro, șireturi și cataramă Micro Lock asigură o fixare sigură a rolelor pe picior. Curelușa atașată la partea din spate a ghetelor ajută la încălțarea și descălțarea lor. Frâna este detașabilă la gheata dreaptă. Rolele au sistem Safe Ankle pentru protejarea gleznelor. Greutatea maximă a utilizatorului: 100 kg.

Știam că și fiul meu o să dorească așa ceva și i-am cumpărat niște role reglabile copii Action Toty cu prețul de numai 172 de lei cu TVA inclus (redus de la 269 de lei). Au două roți în față și două în spate, stabilitate foarte bună, fiind ideale pentru începători.

Acesta este un model nou de role pentru copii. Rolele au un design modern, viu colorat, iar mărimea se reglează ușor cu ajutorul unui buton. Are două frâne, catarama MicroLock este practică și sigură, iar căptușeala asigură un nivel ridicat de confort. Greutatea maximă a utilizatorului e de 45 kg.

Ne vom plimba împreună prin parc, cel puțin la început. Fiul meu crește repede și, după ce va învăța să-și țină echilibrul și să meargă bine cu rolele, îi voi cumpăra altele, mai performante. Sper să-și privească rolele ca pe o nouă jucărie, care îl va distrage de la jocurile de pe calculator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *