Pressure – un film de urmărit

Am văzut un film care m-a ținut în priză de la început până la sfârșit. Acesta se numește Pressure. Pelicula arată cum o echipă de 4 scafandri se duce pe malul oceanului pentru o reparație.
Aceștia erau angajați ai unei platforme petroliere și trebuiau să sudeze o mică scurgere de țiței. Însă, după ce aceștia s-au scufundat, au început problemele.
Furtuna a lovit vasul de pe care aceștia plecaseră, scufundându-l. Toți cei de pe vas au murit. Cei din submarin nu aveau pe cine să mai cheamă în ajutor, ei fiind într-o zonă în care nu avea mai nimeni acces, decât cei de la firma-mamă, un gigant petrolier.
Și mai nasol era că printre cei 4 era și un descreierat bețiv. Care reușește aproape să-l omoare pe un coleg în timpul lucrării de reparare al fisurii.
pressure1

Acesta se blocase când colegul rămăsese

fără aer și nu știa ce să mai facă. A trebuit alt mebru al echipajului să iasă din submarin, fără costum, ca să-l salveze pe colegul fără aer. Asta în timp ce bețivul tremmura de emoție, de băutură, de de toate.

Să continui să spun ce mare bucurie a adus acesta în cadrul echipei? Nicidecum. Iar, colac peste pupăză, un tub de oxigen al submarinului cade de la locul lui, scîzându-le dramatic nivelul oxigenului

Tot încercând aceștia să dea de cineva prin stație, observă că bețivul a dispărut. Unde se dusese? Cică, vezi dragă Doamne, să salveze situația, să găsească un tub de oxigen.

Cei patru discutaseră imediat după problema cu tubul de oxigen că, la fiecare kilometru de coloană de țiței există și un tub de oxigen, folosit la torța cu acetilenă, pentru reparații de sudură, ce pot apărea. Deci, un astfel de tub de oxigen i-ar fi ajutat.

Stau și mă gândesc: câtă muncă poate fi ca să construșeti așa ceva? Căci presupun că nu-i chiar ușor să faci un ditamai tubul care stăbate oceanul de la un cap la altul. Și din kilometru în kilometru să faci și-oi încăpere solidă în care să pui, de rezervă, scule și tuburi de oxigen. Cât timp îți ia să pui la fundația aia cel puțin patru micropiloti forati ca totul să stea la locul lui, fixat de solul oceanului. Ce sunt aceștia și la ce folosesc?

Sunt utilizați cu succes în subfundațiile construcțiilor existente, pentru construirea de noi fundații în spații de operare limitate, pentru consolidarea temporară sau definitivă a fundațiilor podurilor și viaductelor, la executarea de pereți chiar și lângă alte construcții și pentru stabilizarea alunecărilor de teren și a surpărilor.

vippBan1b_r

Pe cuvânt, oamenii care lucrează la așa ceva sunt eroi. Eu nu aș fi în stare să mă scufund la 10 metri, cu tot cu costum și tot ce trebuie. Unii se scufundă la 300-400 de metri când au de reparat ceva.

Așa că, data viitoare când vedeți unul plin de mizerie pe salopetă, nu vă gândiți că e murdar. Cine ștrie la ce construcție a lucrat acel om, poate chiar ceva ce te privește în mod direct. O fi făcut o fundație undeva a unei clădiri care să-ți aducă mai repede căldura în casă. Sau cine știe ce cabluri o fi tras el plin clădiri deja construie, ca să poți avea tu “la botul calului” internet, să cauți poze cu Drăgușanca sau un film pe torrente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *